VackstanäsgymnasietVälkommen till Vackstanäsgymnasiet!

Vackstanäsgymnasiet ligger på kort avstånd från Södertälje och du tar dig enkelt hit med bussen som har anpassat sin tidtabell efter lektionstiderna. Kommer du från en annan ort så har gymnasieskolan ett internat, där du kan bo i veckorna.

I närheten av Södertälje och Nykvarn

Skolan ligger vackert beläget vid sjön Vällingen, ungefär 8 km från Södertälje och lika långt från Nykvarn. De flesta av skolans elever tar sig hit med buss. Buss 789 har anpassat sina tider för att de ska passa bra med när lektionerna börjar och slutar. Nykvarnsbussen har tider som passar med skoldagens första och sista lektion samt tågtrafiken på Mälardalsbanan. Kommer du från andra delar av Sverige finns det möjlighet att bo på Vackstanäsgymnasiets internat. Totalt går det cirka 200 elever på skolan som kommer från 40 olika kommuner. Vackstanäs har även gymnasiesärskola.

Tillgång till datorsal, idrottshall, gym och symaskiner

Det finns ett elljusspår på 2 km och modern idrottshall där det finns gym och avancerad utrustning för styrketräning. Du kan stanna kvar och använda datorer, gym, symaskiner och annan utrustning efter skolan då lokalerna är öppna ända till klockan 22. Det är uppskattat av Vackstanäsgymnasiets elever och framförallt de som bor på internatet. Det finns också möjligheter att vandra i naturen, paddla kanot och fiska.

Hela dagar nästan helt utan håltimmar

På Vackstanäsgymnasiet jobbar man med längre, sammanhängande arbetspass för att väva ihop kurserna till en helhet och få ett bättre sammanhang. Vanligtvis är skoldagen från 8.40 till 16.00 tisdag-torsdag. På måndagar börjar du lite senare, 10.00, och på fredagar slutar du oftast 14.00 för att de som bor längre bort ska kunna ta sig hem och hit under bra tider. Vackstanäsgymnasiet samarbetar med närområdet och anordnar arrangemang för skolklasser, företag och idrottsföreningar. Exempelvis anordnar textileleverna modevisningar i både Södertälje och Stockholm. Genom att utföra saker på riktigt får du värdefull erfarenhet och kunskap.

Vällagad lunch varje dag

På skolan serveras alltid gratis, hemlagad mat till lunch i skolans egna restaurangkök. För dig som bor på internatet ingår också frukost, middag och kvällsmål.

Sök stipendium för att bo på internat

Vackstanäsgymnasiet har en boendefond för att hjälpa elever på Naturbruksprogrammet som kommer långväga ifrån att finansiera sina studier. Eleverna på detta program kommer från hela Sverige, men det är inte alltid som CSN beviljar inackorderingstillägg trots att skolans profiler inte finns på din hemort. Fonden utges i stipendieform förutsatt att du inte kan få ersättning från CSN. Du är välkommen att söka pengar ur fonden när du blivit antagen till Naturbruksprogrammet samt fått godkänt på din boendeförfrågan.

Fristående gymnasieskola utan vinstintressen

Vackstanäsgymnasiet är en fristående gymnasieskola med riksintag, vilket innebär att du kan söka hit var du än bor i Sverige. De pengar skolan får från kommunerna för de elever som går här går direkt in i verksamheten igen. Skolan är religiöst och politiskt obunden och delar inte ut vinst. Alla de lärare som är fast anställda på skolan har pedagogisk högskoleexamen.

Är du intresserad och vill veta mer om Vackstanäsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vackstanäsgymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.vackstanas.se

Kontakta Vackstanäsgymnasiet

Ronja   |   2017-10-10
Fantastisk skola som ser till både helhet och individ. Trivsel och kunskap är kärnan.
/Fastighetsansvarig/hjälplärare på skolan   |   2016-06-11
Av de fyra gymnasieskolor jag har personlig erfarenhet av är detta utan tvekan den som bäst tillvaratar elevernas möjligheter både kunskapsmässigt och socialt! Den positiva och trevliga stämningen bland både elever och lärare är fantastisk. Vackert läge i lugn miljö är också positivt. Klåtter/skadegörelse/stölder är obefintligt förutom en kort s...
Visa hela
Anders Smedbäck   |   2016-06-09
Väldigt sällan andra såna institutioner kommer ens i närheten av det som nämnts/bedömts i rubriken.

Forum om Vackstanäsgymnasiet

Här kan du ställa frågor om Vackstanäsgymnasiet och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga