Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 269,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 269,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign

Läs Modedesign på Designgymnasiet 

Under din utbildning hos oss kommer du att arbeta med skapande, både på egen hand och tillsammans med andra.  En viktig del av programmet är att du får utveckla din förmåga att kommunicera dina tankar och idéer med hjälp av estetiska uttrycksmedel.

Modedesign

Modedesign är vad det låter som. Här används fantasi och kunskaper om material, färg och form för att ta fram hela modekollektioner med unika plagg. Exempel på en modedesigners arbete kan vara en tecknad lineup eller en hel modevisning på catwalk.

Här får du lära dig modeteckning samtidigt som du experimenterar med material och bygger moodbords över hela kollektioner och lineups. Självklart tar du som modedesigner fram och syr fysiska plagg men lämnar finsömnaden åt textildesigners och fabrik. Dina främsta verktyg under och efter utbildningen kommer att vara sax, penna, dator, symaskin, klädmodeller, tyger, dator och sist men inte minst – din kreativa förmåga och passion för design. För att gå hos oss behöver du inte ha förkunskaper om mode, modeskiss eller bild – det lär du dig hos oss!

Om Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen Bild och Form ger mycket utrymme för ditt intresse, mode och att skapa. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även folkhögskolor och yrkesutbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Inom ramen för de individuella valen ges också ytterligare möjligheter att höja din behörighet, till exempel genom att lägga till kurser i matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Utbildningen ger grundläggande behörighet till universitet/högskola och förbereder dig för bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar som exempelvis designhögskolor som Beckmans, Konstfack, Textilhögskolan i Borås och HDK. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Sickla
Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....

Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
4/5
Nöjd
29 okt 2018
Bästa skolan

Bästa skolan med sköna elever och lärare. Perfekt om du gillar att vara kreativ. Dock så är inte maten så god men det går att fixa.

3/5
--
28 jun 2017
dugligt

Helt okej lärare och inte den bästa maten - fin gemenskap och mysiga lokaler

5/5
Bella Från Estet-mode
24 feb 2016
Ett toppengymnasium för designintresserad

Jag tycker mitt gymnasium är bäst för att gemenskapen i skolan är på topp. Tack vare den gemenskapen, både med lärare och andra elever på skolan, så har skolan gått bättre och j...

Visa hela
Sponsrad