Estetiska programmet

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 227,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 227,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign

Läs Modedesign på Designgymnasiet 

Under din utbildning hos oss kommer du att arbeta med skapande, både på egen hand och tillsammans med andra. En viktig del av programmet är att du får utveckla din förmåga att kommunicera dina tankar och idéer med hjälp av estetiska uttrycksmedel.

Modedesign

Modedesign är vad det låter som. Här används fantasi och kunskaper om material, färg och form för att ta fram hela modekollektioner med unika plagg. Exempel på en modedesigners arbete kan vara en tecknad lineup eller en hel modevisning på catwalk.

Här får du lära dig modeteckning samtidigt som du experimenterar med material och bygger moodbords över hela kollektioner och lineups. Självklart tar du som modedesigner fram och syr fysiska plagg men lämnar finsömnaden åt textildesigners och fabrik. Dina främsta verktyg under och efter utbildningen kommer att vara sax, penna, dator, symaskin, klädmodeller, tyger, dator och sist men inte minst – din kreativa förmåga och passion för design. För att gå hos oss behöver du inte ha förkunskaper om mode, modeskiss eller bild – det lär du dig hos oss!

Om Estetiska programmet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och inriktningen Bild och Form ger mycket utrymme för ditt intresse, mode och att skapa. Efter utbildningen är du behörig att läsa vidare på högskola, det finns även folkhögskolor och yrkesutbildningar som du kommer vara väl förberedd för. Inom ramen för de individuella valen ges också ytterligare möjligheter att höja din behörighet, till exempel genom att lägga till kurser i matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning - Modedesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Malmö
Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö

Har du designdrömmar?

Designgymnasiet är en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers. Designgymnasiet Malmö finns på Östra Kanalgatan 5. Våra lokaler är ljusa och fräscha...

Läs mer om Designgymnasiet Malmö och visa alla program.

Sponsrad