Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 256,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 256,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap om du vill jobba med människor i framtiden

Välj inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet på Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan om du vill studera människor och lära dig mer om kultur, historia, språk och politik. Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred högskoleförberedande utbildning som också ger dig möjlighet att studera utomlands efter gymnasiet.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet fokuserar på människan, samhället och världen. Du får lära dig mycket om internationell politik, miljöproblem, samhällsfrågor och historia samt analyser människor ur såväl individ- som grupperspektiv. Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan samverkar med Högskolan Väst, Trollhättans Radio, Trollhättans stad och olika lokala företag för att du ska få en så verklighetsanknuten och engagerande utbildning som möjligt. Skolan anordnar även exempelvis FN-rollspel för att öka din förståelse för omvärlden.

Beteendevetenskap med internationell profil

Den internationella profilen på Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan innebär att vissa delar av undervisningen är på engelska. Detta kommer ge dig unika kunskaper och färdigheter i språket så att du kan studera vidare, både utomlands och i Sverige. Du blir också erbjuden att ta Cambridgecertifikat som bevis på dina kunskaper i engelska, vilket är ett diplom som är erkänt internationellt. Elever och lärare gör tillsammans också en resa till en storstad i Europa under studietiden.

På inriktningen Beteendevetenskap kommer du läsa kurser i Psykologi, Sociologi, Samhällskunskap samt Ledarskap och Organisation.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Trollhättan

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan
Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

Folkuniversitetets gymnasium - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet...

Läs mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan och visa alla program.

Sponsrad