Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hampnäs Gymnasium
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hampnäs gymnasium
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Är du intresserad av människors utveckling, socialisation och hur de samspelar i olika situationer? Då är inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet ett bra alternativ!

Hampnäs gymnasiums utbildning inom Beteendevetenskap ska ge dig förståelse för hur människor agerar som individer och gruppmedlemmar. Du studerar kommunikation, lärande och ledarskap. Du får också lära dig att använda samhällsvetenskapliga metoder.

Utbildningen vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder så som ADHD, Asperger syndrom, Autism etc. 

Lär dig om samspelet mellan människor

På Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar du dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och i resten av världen. Man tittar också på samspelet mellan individ och samhälle och hur livsvillkoren för människor ändras genom tiden på olika platser. Programmet ger dig bred samhällsvetenskaplig högskoleförberedelse.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hampnäs Gymnasium

Gymnasium för dig med Asperger, ADHD, Tourette, OCD

Verksamheten på Hampnäs Gymnasium vänder sig främst till elever med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Asperger Syndrom, Tourette Syndrom, högfungerande autism och OCD. Hampnäs Gymnasiums målsättning är att varje elev ska ha möjlighet att lyckas med skolarbetet samt utveckla sina sociala...


Läs mer om Hampnäs Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hampnäs Gymnasium

Hampnäsvägen
894 31 SJÄLEVAD

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Gunilla
Vi rekommenderar varmt Hampnäs Gymnasium. Personalen är mycket professionell & kompetent. De har ett genuint intresse för sin verksamhet och sätter alltid eleven och familjen i centrum. Vi möts av en skola som är engagerade, lyhörda & är tillmötesgående. De tar sig tid att lyssna & möter oss, elev och föräldrar, med respekt. Vi vill verkligen me...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Hampnäs Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information