Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Hampnäs Gymnasium
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 20 (.)
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Hampnäs gymnasium
Teknikprogrammet, Information och medieteknik

Inriktningen Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet riktar sig till dig som vill ha kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Inriktningen behandlar bland annat följande ämnen:
•    datorkommunikation
•    programmering
•    digital media
•    webbutveckling
•    dator- och kommunikationsteknik

Utbildningen vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder så som ADHD, Asperger syndrom, Autism etc. 

Högskoleförberedande studier i teknik

Teknikprogrammet syftar till att utveckla dina kunskaper om teknik och teknisk utveckling. Programmet är högskoleförberedande och ger dig behörighet till universitets- och högskolestudier inom framförallt teknik och naturvetenskap.

På Hampnäs gymnasiums Teknikprogram studerar man teknikens roll i samspelet mellan människa och natur. Fokus ligger också på hållbar utveckling, tekniska processser samt naturvetenskapliga ämnen som fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Reportage

En bra helhet på Hampnäs gymnasium!

Fabian läser sitt tredje och sista år på Hampnäs Gymnasium. Han trivs bra med att skola och boende är på en och samma plats. Läs mer om Fabians upplevelse av skolan här! Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hampnäs Gymnasium

Gymnasium för dig med Asperger, ADHD, Tourette, OCD

Verksamheten på Hampnäs Gymnasium vänder sig främst till elever med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Asperger Syndrom, Tourette Syndrom, högfungerande autism och OCD. Hampnäs Gymnasiums målsättning är att varje elev ska ha möjlighet att lyckas med skolarbetet samt utveckla sina sociala...


Läs mer om Hampnäs Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hampnäs Gymnasium

Hampnäsvägen
894 31 SJÄLEVAD

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner.

hampus holback
Skolan förändrade mitt liv, jag gick från att ligga deprimerad i sängen till att ha en normal skolgång. Alla lärarna är utbildade om diagnoser och är faktiskt väldigt roliga att träffa och om du försöker så kan vem som helst bli din vän för nästan alla är schysta personer. Man lär sig även mycket mer om både sin egen diagnos och andra diagnose...
Visa hela
Bönodlaren
IT Lektionerna är ofta mellan femtio minuter - en timme. Under den tiden går vi igenom dataprogram, programmeringsspråk och grafisk design beroende på vilken lektion. Läraren är alltid öppen för frågor om man inte förstått något och hjälper alltid till om man gjort fel. Vi får också lära oss de typiska teknik ämnena (teknik, fysik och kemi) sa...
Visa hela
Jonathan
Har du Asperger/ADHD/OCD är detta självklara valet! Små klasser med grymma lärare och många möjligheter att utveckas! Har själv Asperger och har stortrivts hela tiden!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Hampnäs Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
En bra helhet på Hampnäs gymnasium!
Hampnäs Gymnasium

Fabian läser sitt tredje och sista år på Hampnäs Gymnasium. Han trivs bra med att skola och boende är på en och samma plats. Läs mer om Fabians upplevelse av skolan här! 

Läs mer