Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Impius Gymnasium, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 198,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 198,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

På Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap är studier av människan särskilt intressant. Eleverna får bland annat lära sig om hur människan fungerar i olika grupper och hur man löser konflikter.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Impius Gymnasium är en högskoleförberedande utbildning och du som elev kan efter avslutade studier fortsätta dina studier på högskola eller universitet.

Speciallanpassat program

Samhällsprogrammet på Impius Gymnasium är specialanpassat för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så som Autism, Asperger syndrom, ADHD etc.

På inriktningen Beteendevetenskap får du fördjupade kunskaper inom bland annat:

  • Människors beteende
  • Människors utveckling
  • Människors samspel

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Innan du börjar på Impius Gymnasium?

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill Impius skapa sig en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Impius Gymnasium
Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...

Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad