Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Impius Gymnasium
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: 10 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsprogrammet inriktning Beteendevetenskap på Impius Gymnasium
Samhällsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

På Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap är studier av människan särskilt intressant. Eleverna får bland annat lära sig om hur människan fungerar i olika grupper och hur man löser konflikter.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Impius Gymnasium är en högskoleförberedande utbildning och du som elev kan efter avslutade studier fortsätta dina studier på högskola eller universitet.

Speciallanpassat program

Samhällsprogrammet på Impius Gymnasium är specialanpassat för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så som Autism, Asperger syndrom, ADHD etc.

På inriktningen Beteendevetenskap får du fördjupade kunskaper inom bland annat:

  • Människors beteende
  • Människors utveckling
  • Människors samspel

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Innan du börjar på Impius Gymnasium?

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill Impius skapa sig en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Impius Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...


Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Impius Gymnasium

Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
www.impius.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Impius Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Impius Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: