Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 120 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 215,0
    (medelvärde: 270,9) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Plugga Ekonomi på Folkuniversitetets Gymnasium i TrollhättanDet här är ekonomiprogrammet

Känns det spännande och kul att syssla med ekonomi, företagande eller entreprenörskap i framtiden? Tycker du att det är intressant med samhällsfrå­gor, juridik eller resursanvändning? Tror du, precis som vi, att framtidens företagare ser hela världen som sitt arbetsfält och därmed behöver språkkunskaper och förståelse för omvärlden? Då är Ekonomiprogrammet på Folkuniversitetets gymnasium något för dig.

Ekonomi

Inriktningen Ekonomi fokuserar främst på ekonomi, samhället, företagande, entreprenörskap, företagens resurshantering och marknadsföring ur ett internationellt perspektiv. Kurser som du kommer att läsa är Företagsekonomi 2, Marknadsföring, Internationell ekonomi och Entreprenörskap.

Framtiden efter Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi

Civilekonom, revisor, ekonomijournalist, mäklare, nationalekonom, företagsledare och controller är några av yrkena du kan jobba som i framtiden.

Internationell profil

Ekonomiprogrammet har en internationell profil och det betyder att vissa delar av utbildningen är på engelska. Detta kommer ge dig kunskaper och färdigheter i språket som kommer hjälpa dig i framtiden, både i Sverige och utomlands. Du blir också erbjuden att ta Cambridgecertifikat som är ett internationellt språkdiplom. Diplomet är ett bevis för dina engelskakunskaper och kan ofta vara nödvändigt för att bli antagen till universitet eller få anställning utomlands. Som elev på programmet får du också följa med på en resa till en storstad i Europa och lära dig mer om ekonomi på plats.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Ekonomiprogrammet kan du studera vidare till civilekonom, revisor, ekonomijournalist, mäklare, nationalekonom, företagsledare eller controller.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Figit-Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

FIGIT - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet...


Läs mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: