Ekonomiprogrammet, Juridik

Rudbeck
Programinformation
Sollentuna

Film

Om utbildningen

Inriktning Juridik på Rudbeck

Är du nyfiken på hur man marknadsför produkter och hur man driver ett eget företag? Vill du få kunskap om hur man löser juridiska fall? I så fall kanske Ekonomiprogrammet är något för dig!

Programmet ger dig kunskaper inom samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om olika ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar och om internationella sammanslutningar och avtal. Du får också kunskaper om hur man driver ett företag. Här får du diskutera ett företags juridiska men även moraliska ansvar.

Lärande genom möten är en viktig del i undervisningen. Du kommer få delta i spännande studiebesök och möten med politiker, forskare, företagare och andra samhällsengagerade personer.

När du är klar med gymnasieutbildningen och eventuella vidare studier kanske du jobbar som civilekonom, key account manager, revisor, marknadsförare, controller, jurist/advokat, banktjänsteman, administratör eller startar ditt eget företag.

Under det första året på Ekonomiprogrammet läser alla samma kurser. Inför andra året väljer du inriktning, fördjupningskurser och individuellt val. Utifrån dina val utformas sedan din studieplan och ditt schema.

Inriktning Juridik

Väljer du den juridiska inriktningen lär du dig förstå hur viktig en rättsordning är i ett demokratiskt samhälle. Du får kunskaper inom det juridiska området som hjälper dig att analysera, bedöma och lösa juridiska problem.

Utbildningen är verklighetsbaserad och det ingår ett flertalet studiebesök och besök av intressanta gästföreläsare. Du kan få möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper i ett praktiskt rättegångsspel som iscensätts på Attunda Tingsrätt. Som fördjupning kan det finnas möjlighet att delta i skol-SM i juridik, där du på ett mycket verklighetstroget sätt får använda dina kunskaper i juridik.

Inriktningskurser

De kurser som ingår i inriktningen är:

  • Filosofi 1
  • Affärsjuridik
  • Rätten och samhället
  • Psykologi 2a


Fördjupningskurser

Programfördjupningen på Ekonomiprogrammet är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, Rudbeck har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Vill du fördjupa dig inom juridik så har skolan flera intressanta fördjupningskurser där du bland annat får studera straff- och processrätt, civilrätt och EU-rätt.

Du har även möjlighet att bredda dina kunskaper och läsa tvärvetenskapligt. Du kan till exempel välja att läsa mer inom moderna språk, samhällsvetenskap eller kanske medieämnen.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Du får fritt välja kurser ur Rudbecks stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeck

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...


Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeck

Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.rudbeck.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

arg

Maten är under all kritik, kommer inte ihåg senaste gången jag blev mätt i skolan. Elevkåren är korrupt, status och nepotister. Skolledningen har inte gjort någonting, ingen ansträngning för att bidra till att vår sista skoltid blir minnesvärd under Corona. Bra lärare däremot.

Rudbeck Kommentar:
Det har varit ett annorlunda, tufft och prövande år på många sätt. Vi beklagar verkligen att du inte anser att våra åtgärder varit tillräckliga. Då det gäller maten så tar vi till oss av din kritik. Vi för en kontinuerlig dialog med vår matleverantör för att kunna erbjuda en bra, god och näringsriktig skollunch till eleverna. Vi önskar dig stort...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Rudbeck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Rudbeck
Jag går på ett annat gymnasium och vill byta till Rudbeck
Jag vill få en katalog hemskickad
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information