Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Rudbeck
Programinformation
Sollentuna

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Rudbeck

Ekonomi på Rudbeck

Är du nyfiken på hur man marknadsför produkter och hur man driver ett eget företag? Vill du få kunskap om hur man löser juridiska fall? I så fall kanske Ekonomiprogrammet är något för dig!

Programmet ger dig kunskaper inom samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om olika ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar och om internationella sammanslutningar och avtal. Du får också kunskaper om hur man driver ett företag. Här får du diskutera ett företags juridiska men även moraliska ansvar.

Lärande genom möten är en viktig del i undervisningen. Du kommer få delta i spännande studiebesök och möten med politiker, forskare, företagare och andra samhällsengagerade personer.

När du är klar med gymnasieutbildningen och eventuella vidare studier kanske du jobbar som civilekonom, key account manager, revisor, marknadsförare, controller, jurist/advokat, banktjänsteman, administratör eller startar ditt eget företag.

Första året läser alla på Ekonomiprogrammet tillsammans. Inför andra året väljer du inriktning, fördjupningskurser och individuellt val.

Inriktning Ekonomi

Väljer du den ekonomiska inriktningen lär du dig att förstå företagets roll i samhället. Du får kunskaper inom företagsekonomi och redovisning, kalkylering och marknadsföring.

I kursen Entreprenörskap och företagande kommer du tillsammans med några kurskompisar att starta upp ett företag på riktigt. Ni utvecklar en affärsidé, skaffar leverantörer och kunder och gör upp budgetar med mera. Ni får självklart delta på Sveriges största mässa för UF-företag, ” Våga Vara Egen”, i Älvsjö.

Utbildningen är verklighetsbaserad och det ingår ett flertalet studiebesök och besök av intressanta gästföreläsare. Vi har nära kontakt med näringslivet genom våra fadderföretag som ger dig inblick i sin verksamhet samt ger dig råd och tips i ditt eget entreprenörskap.

Inriktningskurser

De kurser som ingår i inriktningen är:

  • Entreprenörskap och företagande
  • Företagsekonomi 2
  • Matematik 3

Fördjupningskurser

Programfördjupningen på Ekonomiprogrammet är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, vi har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Du kan till exempel välja att läsa mer inom moderna språk, samhällsvetenskap eller kanske medieämnen. Vill du fördjupa dig inom företagsekonomi så kan du bland annat välja Rudbecks specialiseringskurs inom företagsekonomi. Den kurser ger dig fördjupade kunskaper inom internationell handel, finansiering/kalkylering samt entreprenörskap.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Du får fritt välja kurser inom vårt stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeck

Rudbeck

Rudbeck är en populär gymnasieskola i Sollentuna med ett stort utbud av program, inriktningar och kurser. Alla elever är inte likadana, vill inte exakt samma sak, är inte bäst på samma sak och kommer inte att ägna sig åt samma...


Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeck

Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.rudbeck.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

En Rudbeck Elev
(4)
Jag går i 1an på Rudbeck och tycker det är en bra skola. Maten är helt okej och de flesta lärare är bra men det finns några dåliga. Även om skolan känns stor i början vänjer man sig och lär sig hitta och nu efter en termin känns inte skolan så stor längre. Det är bra att man kan välja ganska fritt bland kurserna. Ganska smidigt att åka kommunalt...
Visa hela
M
(4)
Skolan är väldigt bra, men läraren är väldigt stränga med betyg. Om du vill ha bra betyg bytt skola.
Michaela
(4)
När jag skulle söka inriktning var jag lite osäker men valde tillslut ekonomiprogrammet. Det bästa med Rudbeck är att det är mycket valfrihet, dvs du väljer mycket kurser själv och kan därmed anpassa utbildningen efter intresse och hur du vill spendera din tid över året. Du lär också känna/träffa nya människor, mer än andra gymnasium eftersom sk...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Rudbeck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Rudbeck
Jag går på ett annat gymnasium och vill byta till Rudbeck
Jag vill få en katalog hemskickad
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: