Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Juridik

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Antal elever: cirka 70 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 208,6) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-12-02
2021-01-13
2021-01-27
2021-04-21

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna 

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna innehåller kurser inom bland annat företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. Utöver detta får du även chansen att prova på att starta och driva ditt alldeles egna företag via kurser i Ung företagsamhet. Lär dig också om företagens roll i samhället och hur du kommunicerar på bästa sätt. För dig som är intresserad av fortsatta studier inom ekonomi eller juridik är Ekonomiprogrammet det rätta valet!

Högskoleintroducerande utbildning

På Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna blir du högskoleintroducerad genom hela din utbildning, vilket gör att du blir väl förberedd för kommande utmaningar på högskola och universitet eller i ditt yrkesliv. Detta sker exempelvis genom att du läser specialiseringskurser intressanta forskningsområden.

Inriktning Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

På Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna väljer du inriktning Ekonomi eller Juridik. Du väljer förutom inriktning också en programfördjupning inom Ekonomi eller Global hållbarhet.

På programfördjupningen Ekonomi väljer du mellan att studera ännu mer ekonomi och läsa ekonomisk specialisering, marknadsföring, matte 3 och internationell ekonomi. Du som väljer att läsa programfördjupningen Global hållbarhet får förutom internationell ekonomi även läsa politik och hållbar utveckling samt internationella relationer.

Lär dig det senaste inom ekonomiområdet

I kursen Företagsekonomi – Specialisering fördjupar du dig i spännande ekonomiska specialområden, där du lär dig om många av de senaste teorierna inom ekonomiområdet. I kursen kombineras teoretiska studier med studier av framgångsrika internationella företag. Denna kurs ger dig ett bra försprång för dina framtida studier och arbetsliv genom att du vidgar dina vyer om vad som kan vänta ekonomer i framtiden.

Är Ekonomiprogrammet något för mig?

Ekonomiprogrammet passar dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt områdena ekonomi och juridik. Utbildningen är också ett bra val för dig som vill få mer kunskap om att starta, driva och utveckla företag.

Ekonomiprogrammet gör dig förberedd för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskola och universitet

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Maryam

Möt Maryam från Ekonomiprogrammet

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Maryam går på Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna och drömmer om att starta eget. Läs mer om hennes upplevelse av skolan och hennes bästa tips inför gymnasievalet!


daniella klara teoretiska gymnasium

Klara är en skola med bra gemenskap

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium (tidigare Mikael Elias Gymnasium) i Sollentuna är gymnasieskolan för dig som vill vidare till en högre universitetsutbildning och redan nu vill satsa. Skolan ser till att du både kommer att bli inspirerad och utmanas under dina tre...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Turebergsvägen 3
191 47 Sollentuna

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Klara är en skola med bra gemenskap
Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 

Läs mer
Möt Maryam från Ekonomiprogrammet

Maryam går på Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna och drömmer om att starta eget. Läs mer om hennes upplevelse av skolan och hennes bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: