Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 200 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 247,5
    (medelvärde: 290,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2020-11-25
2021-01-14

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi

På Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg  Postgatan läser du företagsekonomi, privatjuridik, psykologi och moderna språk. Inom programmet erbjuder skolan alltid kurser i Ung Företagsamhet (UF). Där får du starta och driva ett eget företag, vilket gör att du väcker och utvecklar entreprenören i dig.

Du får också kunskap om att kommunicera på ett övertygande sätt och får bättre förståelse för företagens roll i samhället. Utbildningen är helt enkelt en bra förberedelse för en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik efter gymnasiet!

Läs inriktning Ekonomi

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg  Postgatan kan du välja inriktning Ekonomi eller Juridik. Du som väljer inriktning Ekonomi läser kurser som Entreprenörskap och företagande och Företagsekonomi.
När du går inriktningen kan du också välja mellan två programfördjupningar:

  • Ekonomi 
  • Global hållbarhet

Du väljer vilken programfördjupning du vill läsa i årskurs 1 så det har du gott om tid att fundera över.

Fördjupning Ekonomi

Inom programfördjupningen Ekonomi får du fördjupade kunskaper inom ekonomiområdet och läser kurser som Marknadsföring, Företagsekonomisk specialisering och Internationell ekonomi.

Fördjupning Global hållbarhet

Programfördjupningen Global hållbarhet är en profil för dig som vill lära dig mer om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar. Här ingår kurser som Internationella relationer och Politik och hållbar utveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan (tidigare Mikael Elias Gymnasium) är en skola med lärande i fokus. Skolan kännetecknas av utveckling, engagemang och förnyelse för både dig som elev och för lärarna. En sammanhållande drivkraft och tanke hos både skolledning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Ebba
(4)
Jag är nöjd med min utbildning. Finns såklart utvecklingsområden för både programmet och skolan, men det är sådant skolan arbetar med nästintill varje dag/vecka.
En elev
(4)
Skolans läge är guld värt. Nära till allt. De flesta lärarna är grymma, det finns självklart undantag som man får lida sig igenom.
Elev
(4)
Mikael Elias är inget jag hade valt om jag hade valt skola nu med all insyn jag fått genom åren. Det som är bra är lokalerna som är nya och fräscha även om bamban är trång. Vissa lärare är extremt duktiga för att vara gymnasielärare medan andra har mindre koll. Rektorn är inget att ha och jobbig att göra med och förvänta dig mycket studerande ut...
Mikael Elias Gymnasium Göteborg Kommentar:
Hej!

Vad kul att du tycker våra lärare är duktiga, det gör vi med. Men tråkigt att du känner att du inte valt Mikael Elias om du valt om idag. Vi har matråd för att göra eleverna delaktiga när det kommer till vår skolmat, prata gärna med medlemmarna i rådet och se om ni tillsammans kan hitta bra lösningar.
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: