Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 200 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 247,5
    (medelvärde: 290,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2020-11-25
2021-01-14

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik

Alla elever som väljer Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan läser företagsekonomi, moderna språk, privatjuridik och psykologi. Du erbjuds att läsa kurser i Ung Företagsamhet (UF), där du får kunskap om att starta och driva ett eget företag. Här får du chansen att väcka och utveckla entreprenören i dig.

Du får kunskap om att kommunicera på ett övertygande sätt och får förståelse för den roll företag har i dagens samhälle. Ekonomiprogrammet är helt enkelt en mycket bra förberedelse för fortsatt utbildning inom ekonomi eller juridik.

Läs inriktning Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan erbjuds både inriktningarna Ekonomi och Juridik. På inriktningen Juridik läser du till exempel kurser inom Affärsjuridik och Rätten och samhället.

När du läser inriktning Juridik kan du välja mellan programfördjupningarna Juridik eller Global hållbarhet. Du väljer först i årskurs 1 vilken programfördjupning du vill gå och du har därför gott om tid att fundera över ditt val av programfördjupning.

Programfördjupning Juridik

På programfördjupningen Juridik läser du förutom de kurser som ingår i juridisk inriktning t.ex. Affärsjuridik och Rätten och samhället, även kurser som Sociologi och Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.

Programfördjupning Global hållbarhet

Programfördjupningen Global hållbarhet är rätt profil för dig som vill få kunskap om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. I programfördjupningen ingår kurser som Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan (tidigare Mikael Elias Gymnasium) är en skola med lärande i fokus. Skolan kännetecknas av utveckling, engagemang och förnyelse för både dig som elev och för lärarna. En sammanhållande drivkraft och tanke hos både skolledning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: