Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: cirka 90 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 243,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-15
2020-11-25
2021-01-19

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Utveckla din inre entreprenör på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall!

Siktar du på en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik? På Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall läser du företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. Du erbjuds också kurser i Ung Företagsamhet där du startar och driver ditt eget företag, så att du kan väcka och utveckla din inre entreprenör. Du får också möjlighet att lära dig att kommunicera på ett engagerande sätt, samt få en bättre förståelse för hur företag är en del av samhället.

Ekonomiprogrammet

På Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall läser alla på Ekonomiprogrammet inriktningen Ekonomi vilket innebär att man läser mycket företagsekonomi och entreprenörskap. Sedan väljer du en av tre programfördjupningar: ekonomi, juridik eller global hållbarhet.

Utbildningen formas tillsammans med näringslivet och högskolan för att du skall vara så väl förberedd som möjligt för fortsatta högskolestudier. 

Ekonomi, Juridik eller Global hållbarhet

Inom programfördjupningen Ekonomi fördjupar du dig ytterligare inom ekonomiområdet och läser kurser som Ekonomisk specialisering, Marknadsföring och Affärsjuridik.

Väljer du istället programfördjupningen Juridik läser du istället alla de kurser som ingår i juridisk inriktning nämligen Rätten och samhället, Affärsjuridik, Filosofi 1 samt Psykologi 2.

Ekonomiprogrammets tredje programfördjupning på Klara Teoretiska Gymnasium kallas Global hållbarhet och är en profil för dig som skulle vilja lära dig mer om hur vi kan göra världen mer ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar. Här får du förutom kurserna Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer även läsa Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall - mitt i stan med engagerade lärare!

Klara Teoretiska Gymnasium (tidigare Mikael Elias Gymnasium) i Sundsvall är en liten och personlig gymnasieskola som ligger centralt med det mesta inom räckhåll. Skolan befinner sig i navet av Sundsvall, vilket också gör att det är enkelt att ta sig...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Bankgatan 16
852 31 Sundsvall

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: