Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: cirka 100 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 227,5
    (medelvärde: 259,8) * statistik från 2022
ekonomiprogrammet, ekonomi

Om utbildningen

Utveckla din inre entreprenör på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall!

Siktar du på en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik? På Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall läser du företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. Du erbjuds också kurser i Ung Företagsamhet där du startar och driver ditt eget företag, så att du kan väcka och utveckla din inre entreprenör. Du får också möjlighet att lära dig att kommunicera på ett engagerande sätt, samt få en bättre förståelse för hur företag är en del av samhället.

Ekonomiprogrammet

På Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall läser alla på Ekonomiprogrammet inriktningen Ekonomi vilket innebär att man läser mycket företagsekonomi och entreprenörskap. Sedan väljer du en av tre programfördjupningar: ekonomi, juridik eller global hållbarhet.

Utbildningen formas tillsammans med näringslivet och högskolan för att du skall vara så väl förberedd som möjligt för fortsatta högskolestudier. 

Ekonomi, Juridik eller Global hållbarhet

Inom programfördjupningen Ekonomi fördjupar du dig ytterligare inom ekonomiområdet och läser kurser som Ekonomisk specialisering, Marknadsföring och Affärsjuridik.

Väljer du istället programfördjupningen Juridik läser du istället alla de kurser som ingår i juridisk inriktning nämligen Rätten och samhället, Affärsjuridik, Filosofi 1 samt Psykologi 2.

Ekonomiprogrammets tredje programfördjupning på Klara Teoretiska Gymnasium kallas Global hållbarhet och är en profil för dig som skulle vilja lära dig mer om hur vi kan göra världen mer ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar. Här får du förutom kurserna Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer även läsa Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Välkomna till Klara Teoretiska Gymnasium – en skola för dig som vill fokusera på studier och världen utanför!

Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall är en personlig gymnasieskola med globalt engagemang och med hållbarhet i fokus. Vi ligger mitt i stan med närhet till det mesta, vilket också gör att det är enkelt att ta sig till och från...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Bankgatan 16
852 31 Sundsvall

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information