Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Leksands gymnasium
Programinformation
Leksand
Antal elever: cirka 110 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 270,8) * statistik från 2021

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!
Elever på Leksandsgymnasium

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Leksands gymnasium

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Leksands Gymnasium är ett högskoleförberedande program som passar bra för dig som vill plugga vidare efter studenten. Kurser som ingår är mestadels inom områdena samhälls- och företagsekonomi, juridik och entreprenörskap. Programmet gör dig därmed redo för fortsatta studier i exempelvis ekonomi, juridik eller andra samhällsvetenskapliga ämnen. Även för den som inte väljer att plugga vidare ger utbildningen värdefulla kunskaper för det framtida arbetslivet. Andra viktiga kunskaper som du som elev får med dig från Ekonomiprogrammet är förmågan att samarbeta och ansvarstagande.

Kurser på Ekonomiprogrammet

Exempel på ämnen som ingår i Ekonomiprogrammet är:

  • Företagsekonomi
  • Samhällsekonomi
  • Juridik
  • Psykologi
  • Entreprenörskap

Dessutom finns det möjlighet att välja valfria kurser från andra ämnesområden via Individuellt val utöver de som ingår i programmet.

Företagsekonomi

I ämnet företagsekonomi får du lära dig om olika typer av företag och vilken betydelse affärsidén har för en organisation. Du lär dig också grundläggande begrepp och modeller inom ekonomi samt ledarskap, marknadsföring, budgetering, bokföring och bokslut.

Samhällsekonomi och psykologi

Inom Samhällsekonomin får du kunskaper om hur samhällets resurser fördelas för att tillgodose människors behov. Du läser också juridik där du lär dig om det svenska rättsystemet och hur lagar och författningar styr och påverkar företag såväl som privatpersoner.

På Ekonomiprogrammet ingår också studier i psykologi. Här får du kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar i olika situationer – kunskaper som är viktiga inom både ekonomi och juridik.

Entreprenörskap och företagande

Inom ämnet Entreprenörskap får du lära dig starta eget företag. Leksands gymnasium samarbetar både med Ung Företagsamhet och JA-EY Enterprise Without, som tar entreprenörskapet till en internationell nivå, där skolans elever tävlar med sina företag både i Sverige och utomlands.

Många språkmöjligheter

Leksands gymnasium samarbetar med flera kommuner i Dalarna och kan på så vis erbjuda ett ovanligt stort utbud av moderna språk till eleverna. Några av språken erbjuds nätbaserat. Inom Ekonomiprogrammet kan du välja mellan följande språk: franska, tyska, spanska, italienska, kinesiska, japanska, arabiska, ryska och teckenspråk.

Värdefulla kunskaper för framtida högskolestudier och arbetsliv

Under utbildningen får eleverna arbeta med datorprogram som även används av företag och får då verklighetsanknutna kunskaper inför arbetslivet. Alla elever på Ekonomiprogrammet på Leksands gymnasium får dessutom tillgång till en egen bärbar dator.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Leksands gymnasium

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...


Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Leksands gymnasium

Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

 Visa telefonnummer
www.leksandsgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Leksands gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill vara med på en prova-på-dag
Jag vill byta till den här skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information