Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning.

Studerar du här får du uppleva den magiska staden med flera kända landmärken som Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren. Att läsa ett eller flera av dina gymnasieår på Svenska skolan i Paris kommer ge dig ett minne för livet.

Studierna på Svenska Skolan i Paris

På Svenska Skolan i Paris kommer du få fransk språk- och kulturkompetens. Du knyter internationella kontakter, lär dig franska språket och kommer få uppleva hur livet ser ut i en fransk skolas vardag.

Du kommer få en fransk gymnasist som din personliga fadder och därmed en möjlighet att snabbt smälta in i den franska kulturen och lära känna franska ungdomar.

Den Svenska skolan i Paris erbjuder motsvarande gymnasial utbildning som ges i Sverige. Du kan välja att studera samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.
Utbildningarna präglas av att du kommer få göra regelbundna studiebesök och många uppgifter och projekt som genomförs med Paris och franska språket som bas.

Bo med en värdfamilj

Som elev kan du välja att bo med din familj eller som gästelev hos en fransk värdfamilj. Bor du hos en värdfamilj som gästelev kommer du bli en del av familjen där du lär dig språket snabbare och får verkligen känna på hur det är att leva med en inhemsk familj.

Svenska skolan i Paris väljer noggrant ut värdfamiljer, men har du någon släkting eller vän som du vill bo hos är du välkommen att göra det.

Praktisera på en fransk arbetsplats

När du läst ett år på Svenska Skolan i Paris kommer läsåret att avslutas med en veckas praktik på en fransk arbetsplats.

Praktiken är ett moment som ingår i ämnet franska. Under praktiken får du en god inblick det franska arbetslivet och din kunskap om landet och det franska samhället fördjupas ytterligare.

Praktikperioden innebär också ett tillfälle att tillämpa dina kunskaper i franska.
Skolan erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker.

Personlig mentor som skapar trygghet

Som elev på Svenska Skolan i Paris kommer du ha en mentor som du kommer ha regelbundna samtal med. Mentorn lyssnar, stödjer och inspirerar dig i din kunskapsutveckling, studier och sociala situation. Mentorn är med andra ord din vuxna kompis som du kan prata med i alla väder.

Mentorerna har regelbundet samarbete med skolledningen och värdfamiljsansvarig i frågor som rör din heltidssituation.

Sista ansökningsdatumet är förlängt till 1 maj 2020!

Är du intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan i Paris, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Svenska Skolan i Paris

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Svenska Skolan i Paris.

Kontaktuppgifter till Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

svenskaskolanparis.com

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Emma
Att åka till Paris var det bästa beslut jag någonsin tagit. Om du har möjligheten att åka till Paris, gör det. Du kommer inte ångra dig.
m
Fantastiskt år!!!! Man lär sig så mycket och utvecklas som person. Får en andra familj och en andra hemstad. Och har jättekul! Allt roligt är roligare i Paris. Bra lärare, kul med fransk profil i många kurser och nära relation med både lärare och skolledning. Som en svensk skola men också inte alls.
Ssp-elev
Schemat för de flesta elever är inte till förmån för dem. Långa dagar och mycket håltimmar. Det finns tillgång till ett antal studieplatser i ett bibliotek men ibland så låses det. Alternativet är att sätta sig i ett klassrum och hoppas på att man inte blir utkastad alltför tidigt. Kvalitén på undervisningen är tyvärr under förväntan, både när d...
Visa hela

För att få mer information från Svenska Skolan i Paris, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte
Skolrecensioner