Svenska Skolan i Paris

Studera utomlands på Svenska skolan i ParisSvenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning.
Studerar du här får du uppleva den magiska staden med flera kända landmärken som Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren. Att läsa ett eller flera av dina gymnasieår på Svenska skolan i Paris kommer ge dig ett minne för livet.

Studierna på Svenska skolan i Paris

På Svenska skolan i Paris kommer du få fransk språk- och kulturkompetens. Du knyter internationella kontakter, lär dig franska språket och kommer få uppleva hur livet ser ut i en fransk skolas vardag.
Du kommer få en fransk gymnasist som din personliga fadder och därmed en möjlighet att snabbt smälta in i den franska kulturen och lära känna franska ungdomar.

Den Svenska skolan i Paris erbjuder motsvarande gymnasial utbildning som ges i Sverige. Du kan välja att studera samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.
Utbildningarna präglas av att du kommer få göra regelbundna studiebesök och många uppgifter och projekt som genomförs med Paris och franska språket som bas.

Bo med en värdfamilj

Som elev kan du välja att bo med din familj eller som gästelev hos en fransk värdfamilj. Bor du hos en värdfamilj som gästelev kommer du bli en del av familjen där du lär dig språket snabbare och får verkligen känna på hur det är att leva med en inhemsk familj.
Svenska skolan i Paris väljer noggrant ut värdfamiljer, men har du någon släkting eller vän som du vill bo hos är du välkommen att göra det.

Praktiksera på en fransk arbetsplats

När du läst ett år på Svenska skolan i Paris kommer läsåret att avslutas med en veckas praktik på en fransk arbetsplats.
Praktiken är ett moment som ingår i ämnet franska. Under praktiken får du en god inblick det franska arbetslivet och din kunskap om landet och det franska samhället fördjupas ytterligare.
Praktikperioden innebär också ett tillfälle att tillämpa dina kunskaper i franska.
Skolan erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker.

Personlig mentor som skapar trygghet

Som elev på Svenska skolan i Paris kommer du ha en mentor som du kommer ha regelbundna samtal med. Mentorn lyssnar, stödjer och inspirerar dig i din kunskapsutveckling, studier och sociala situation. Mentorn är med andra ord din vuxna kompis som du kan prata med i alla väder.
Mentorerna har regelbundet samarbete med skolledningen och värdfamiljsansvarig i frågor som rör din heltidssituation.

Är du intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan i Paris, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Svenska Skolan i Paris

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan i Paris.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

svenskaskolanparis.com

Kontakta Svenska Skolan i Paris

Skolrecensioner

Elsa   |   2017-02-23
Jag tycker att skolan är väldigt och det är såklart en väldig härlig upplevelse att bo i Paris. Värdfamiljerna är underbara och lärarna är bra!
William   |   2017-02-22
Väldigt rolig och lärorik skola. En upplevelse utöver det vanliga. Ett måste!
.
Anonym   |   2017-02-14
Skolan har många fördelar men även en del nackdelar. Bland fördelarna finns bl.a. att man får uppleva Paris och det finns en hel del väldigt engagerade lärare, däremot finns det en del lärare som är lite bakåtsträvande och inte utnyttjar att eleverna har datorer som kan användas under prov osv. De flesta lärarna är tuffa med att sätta betygen me...
Visa hela