Program
Ämne/inriktning
Ort

Svenska Skolan i Paris

Studera utomlands på Svenska skolan i ParisSvenska skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning.
Studerar du här får du uppleva den magiska staden med flera kända landmärken som Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren. Att läsa ett eller flera av dina gymnasieår på Svenska skolan i Paris kommer ge dig ett minne för livet.

Studierna på Svenska skolan i Paris

På Svenska skolan i Paris kommer du få fransk språk- och kulturkompetens. Du knyter internationella kontakter, lär dig franska språket och kommer få uppleva hur livet ser ut i en fransk skolas vardag.
Du kommer få en fransk gymnasist som din personliga fadder och därmed en möjlighet att snabbt smälta in i den franska kulturen och lära känna franska ungdomar.

Den Svenska skolan i Paris erbjuder motsvarande gymnasial utbildning som ges i Sverige. Du kan välja att studera samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.
Utbildningarna präglas av att du kommer få göra regelbundna studiebesök och många uppgifter och projekt som genomförs med Paris och franska språket som bas.

Bo med en värdfamilj

Som elev kan du välja att bo med din familj eller som gästelev hos en fransk värdfamilj. Bor du hos en värdfamilj som gästelev kommer du bli en del av familjen där du lär dig språket snabbare och får verkligen känna på hur det är att leva med en inhemsk familj.
Svenska skolan i Paris väljer noggrant ut värdfamiljer, men har du någon släkting eller vän som du vill bo hos är du välkommen att göra det.

Praktiksera på en fransk arbetsplats

När du läst ett år på Svenska skolan i Paris kommer läsåret att avslutas med en veckas praktik på en fransk arbetsplats.
Praktiken är ett moment som ingår i ämnet franska. Under praktiken får du en god inblick det franska arbetslivet och din kunskap om landet och det franska samhället fördjupas ytterligare.
Praktikperioden innebär också ett tillfälle att tillämpa dina kunskaper i franska.
Skolan erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker.

Personlig mentor som skapar trygghet

Som elev på Svenska skolan i Paris kommer du ha en mentor som du kommer ha regelbundna samtal med. Mentorn lyssnar, stödjer och inspirerar dig i din kunskapsutveckling, studier och sociala situation. Mentorn är med andra ord din vuxna kompis som du kan prata med i alla väder.
Mentorerna har regelbundet samarbete med skolledningen och värdfamiljsansvarig i frågor som rör din heltidssituation.


Är du intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan i Paris, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Svenska Skolan i Paris

Statistik

source Källa: Skolverket  

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.
OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.

Intresseanmälan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Svenska Skolan i Paris.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com

Kontakta Svenska Skolan i Paris

Skolrecensioner

          (4)
.
Anonym   |   2017-02-14   |   Svenska Skolan i Paris
Skolan har många fördelar men även en del nackdelar. Bland fördelarna finns bl.a. att man får uppleva Paris och det finns en hel del väldigt engagerade lärare, däremot finns det en del lärare som är lite bakåtsträvande och inte utnyttjar att eleverna har datorer som kan användas under prov osv. De flesta lärarna är tuffa med att sätta betygen me...
Visa hela
          (4)
SSP-elev 2016/2017   |   2017-02-14   |   Svenska Skolan i Paris
För dig som känner sig mogen för ett år utomlands och är redo för en utmaning är Svenska Skolan i Paris ett spännande alternativ. Bra är att man slipper gå om ett år eftersom skolan följer svenska läroplanen. Året är intensivt då det finns oändligt med saker att upptäcka vad gäller språk, kultur, arkitektur, gastronomi etc. Jag är jättenöjd att ...
Visa hela
          (4)
mister c00l   |   2017-02-14   |   Svenska Skolan i Paris
Rolig skola, lite jobbiga franska lärare som hackar på svenskarna, lite rörigt i matsalen,

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Svenska Skolan i Paris, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Svenska Skolan i Paris
Recensioner
          (4,0)
Baseras på 4 recensioner
Öppet hus-kalender
februari 2017
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12