Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Klara Teoretiska Gymnasium Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 29 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 259,3
    (Lägsta: 235) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-12-03
2020-01-14
2020-02-01
2020-04-28

Utbildningsinfo

Ekonomiprogrammet, Ekonomi på Klara Norra Gymnasium i Stockholm

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Är du nyfiken på entreprenörskap och ekonomi? Vill du ha en gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskoleutbildningar i ekonomi, samhällsvetenskap och humaniora? På Klara Teoretiska Gymnasium Norra i Stockholm får du precis en sån utbildning på Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi!

Starta eget företag med Ung Företagsamhet

Här läser du kurser i ekonomi som ger dig kunskaper och färdigheter inom det företagsekonomiska området, med fokus på entreprenörskap. Entreprenörskapsdelen av utbildningen innebär att du får starta och driva företag tillsammans med Ung Företagsamhet. Du börjar då med en affärsidé som du utvecklar till ett företag där du får sköta allt ifrån årsredovisning och bokslut till att eventuellt slutligen avveckla företaget.

Retorik bäddar för framtidsjobb

Ekonomiprogrammet ger en bred utbildning som bäddar för många valmöjligheter och jobbalternativ i framtiden.

I Ekonomiprogrammet ingår även retorik återkommande under utbildningen. Genom att träna och förfina dina förmågor i skriftlig och muntlig kommunikation förbereds du för viktiga moment i arbetslivet, och som student där spelar retoriken en viktig roll.

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Norra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen


Slutförda studier på Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasiexamen.

Reportage

Elever på KLARA Norra gymnasium

"En skola där du blir sedd, uppskattad och får mycket kunskap"

Läs mer KLARA Norra Gymnasium

Här får du veta mer om hur det är att vara elev på KLARA Norra Gymnasium. Hör vad Gabriel, Sofia, Dilba och Viggo har att säga om sin tid på skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra hittar du i hjärtat av Kungsholmen. Här, i kvarteren kring den gröna Kronobergsparken finns mysiga fik, fina restauranger och Västermalmsgallerian, men också gamla, ståtliga byggnader med tradition. Precis som kvarteren kring skolan är Klara Teoretiska Gymnasium...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

PI
(5)
Trivs väldigt bra, enligt mig är det väldigt skönt att skolan är liten så att man känner sig nära med de flesta eleverna och man känner alla lärare väl även de man inte har i sina ämnen, tack vare matkortet har vi många olika möjligheter både nära och lite längre ifrån med eventuell vegetarisk och vegansk mat.
anonym
(5)
En mycket bra skola med trevliga och duktiga lärare. Eftersom att det är en väldigt liten skola så har man bra kontakt med respektive lärare och man får ett rättvist betyg då de lärt känna varje elev och elevens kunskaper. Matkortet är guld värt eftersom att du själv får välja vad du vill äta, av de restauranger som finns att välja mellan, både ...
Visa hela
Anonym
(5)
En mindre skola vilket gör att lärarna kan hålla mycket bättre koll på alla elever än på större större skolor. Lärarna lär dessutom ut på ett bra sätt i form av studiebesök blandat med vanliga lektioner som gör ämnerna mycket intressantare.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"En skola där du blir sedd, upps...

Här får du veta mer om hur det är att vara elev på KLARA Norra Gymnasium. Hör vad Gabriel, Sofia, Dilba och Viggo har att säga om sin tid på skolan.

Läs mer