Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 410 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 300,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 410 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 300,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskap

Är du nyfiken på hur världen fungerar och hur människan påverkar den? Är du intresserad av matematik, fysik, kemi, biologi och hållbart samhälle? Är du vetgirig, gillar att experimentera, hitta på lösningar och kläcka idéer? Är intresserad av natur och miljö men också av språk och samhällsorienterande ämnen? Då är naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Experiment, laborationer, fältstudier och andra praktiska moment är vanliga inslag i utbildningen. Här får du lära dig att tänka kritiskt, föra logiska resonemang och lära dig värdera olika påståenden. Under utbildningen läser du en hel del matematik, och du använder även dina kunskaper inom andra ämnesområden som biologi samt fysik eller samhällsvetenskap.

Inriktningar

Naturvetenskap

På den här inriktningen når du lite djupare inom ämnesområdena fysik, kemi och matematik.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen ger en djupare förståelse för samarbetet mellan naturvetare, samhällsplanerare och politiker för att nå ett mer hållbart samhälle.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsta-Älvkullegymnasiet
Sävegatan 7
654 63 Karlstad

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet är en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor. I skolans lokaler ryms bland annat laborationsmiljöer,...

Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad