Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 249,7) * statistik från 2021
Internationella Kunskapsgymnasiet Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Med en naturvetenskaplig utbildning bakom dig är dina valmöjligheter till högre studier på universitetet och högskolan många. En betydande del av utbildningen består av teoretiska studier i matematik, kemi, fysik och biologi. Du kombinerar teori med fältstudier, laborationer och genomför experimentella undersökningar. Miljö- och resursfrågor är viktiga och du kommer att få analysera framtidens behov och vara med att utveckla nya idéer. Du lär dig att läsa och skriva grundläggande naturvetenskap på engelska och får en bred matematisk fördjupning. Brinner du för naturvetenskap och matematik väljer du inriktningen Naturvetenskap.

Vi har flera samarbeten med högskolor och organisationer utanför skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Natureleven Shadija: ”Vi har bra kontakt med lärarna”

Hon brinner för NO-ämnena, tycker det är spännande att lära sig alla begrepp inom biologi och kemi och uppskattar de enskilda studiecoachsamtalen.
- Jag kan alltid vända mig till min studiecoach om jag har svårt med något, säger Shadija, som pluggar naturprogrammet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.Amanda: ”Elevernas hälsa och trygghet är viktig”

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Läs mer om Amanda som går teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i din...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 4 recensioner.

En besviken elev
Gymnasiettiden började enormt bra, lärarna var engagerade och rektorn hade en god ledande ton, men under åren så bara föll kvaliten på skolan enormt och vad som blev kvar kan inte beskrivas med något bättre ord än en cirkus. Soffor, bord, dörrar, tallrikar och toaletter har förstörst av elever och inte mycket disciplin påsätts eleverna av varken...
Ingela Gillner, Rektor Kommentar:
Hej! Vad tråkigt att du har negativa upplevelser av Kunskapsgymnasiet Liljeholmen och jag vet vilken incident gällande förstörelse du menar. Detta har vi åtgärdat nu. Vi arbetar ständigt för att ha en trevlig och studiemotiverande miljö för våra elever och jag blir glad att du ser detta engagemang hos våra duktiga lärare. Vi ser också i vå...
Visa hela
NOX
I currently go to this school and I'm about to start my second year. I haven't been in Sweden for too long and can't speak the language that well so it is a huge relief for me that I can attend a school where the medium of instruction is both Swedish and English, the best of both worlds! I lived in three different continents and went to 5 diff...
Visa hela
anonymous99
Jag går ettan just nu, och sökte till natur med inriktning natur. Anledningen var skolan låg i Liljeholmen nära centrum och stan, det var blandat alltså både svenskar och icke svenskar. Men det största anledningen var de undervisade i engelska också, alltså att det är 50/50. Men nu ett halv år senare får vi veta att vi måste välja vår inriktning...
Rektor, Linda Eksholm Kommentar:
Hej, det finns inget krav på ett C eller något annat betyg när man väljer inriktning på våra program. Vi har däremot rekommenderat eleverna att försöka nå ett högre betyg för att få de bästa möjliga förutsättningar att klara av sin utbildning. Jag är ledsen om vi varit otydliga och hoppas att detta reder ut eventuella missförstånd.
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,2)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Kunskapsgymnasiet Liljeholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsskolan Liljeholmen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Natureleven Shadija: ”Vi har bra...
Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Hon brinner för NO-ämnena, tycker det är spännande att lära sig alla begrepp inom biologi och kemi och uppskattar de enskilda studiecoachsamtalen.
- Jag kan alltid vända mig till min studiecoach om jag har svårt med något, säger Shadija, som pluggar naturprogrammet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Läs mer
Amanda: ”Elevernas hälsa och try...

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Läs mer om Amanda som går teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Läs mer