Visa gymnasium.se som: Mobil
Tjej som håller i en skylt

Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad är en skola som har sitt ursprung från två starka varumärken - Sundstagymnasiet och Älvkullegymnasiet.

Sundsta är en skola med skön stämning. Här läser eleverna kreativa och teoretiska program inom bland annat kultur, musik, humaniora och samhällsvetenskap. Här har även Idrottsgymnasiet sin bas.

Älvkullen är skolan för elever som är intresserade av teknik, naturvetenskap, IT och media. Yrkeshögskolan i Karlstad och TE4 finns i egna lokaler på Karlstads Teknikcenter.

Den 1 januari 2019 gick skolorna samman och bildade en gemensam skolenhet –
Sundsta-Älvkullegymnasiet. 

Skolan erbjuder dig studier i en lugn miljö och bra lärare med erfarenhet. På Sundsta-Älvkullegymnasiet arbetar man i projektform och samarbetar nära branchen, för att du som elev ska ha bra kontakter efter avslutad utbildning.

Sundsta-Älvkullegymnasiet är ett Teknikcollege

Sundsta-Älvkullegymnasiet är ett certifierat teknikcollege och samarbetar med Karlstads universitet. Skolan har ett av Sveriges största teknikprogram och ett mycket populärt naturvetenskapsprogram.

Fokus på högskolebehörighet och kvalité

På Sundsta-Älvkullegymnasiet jobbar lärarna för att du ska få en bra grund för vidare studier. Lärarna på skolan har arbetat där länge och bidrar till en stabil och trygg skola. SÄG är till och med en av de främsta gymnasieskolorna gällande elever som fortsätter med vidare studier.

Arbetslivserfarenhet under gymnasiet

På en del av gymnasieprogrammen ingår praktik, och många av skolans elever tar chansen att testa på att vara egenföretagare under gymnasietiden. Flera företag från Sundsta-Älvkullegymnasiet har vunnit priser på både regional och nationell nivå!

Skolan samarbetar med näringslivet och bjuder in personer från arbetslivet som berättar mer om sin arbetsroll. Eleverna erbjuds dessutom studiebesök!

Den nya skolan växer fram

Det nya Sundsta- Älvkullegymnasiet började byggas i september 2017 och beräknas stå helt klar till läsåret 2021-2022, då det blir en av Sveriges största gymnasieskolor. Men redan läsåret 2019/20 flyttar elever in i första byggnaden.

Den nya skolan blir ett hus med campuskänsla, ett studielandskap med lärandefokus där lärare och skolledare finns nära eleverna. Det blir många öppna ytor och torg för personliga möten och rum i olika storlek för att möta framtidens behov. Skolan kommer att ha plats för 2000 elever och 250 lärare och personal. 

Förutom hänsyn till lärandemiljön, byggs skolan med miljön i åtanke och trä kommer att användas både på fasader och även som bärande konstruktion. Yttertaken kommer att vara gröna av sedumväxter.

Aktiviteter och spex

Som elev på SÄG finns alltid aktiviteter att engagera sig i, för den som vill. Sundsta-Älvkullegymnasiets elevkår arrangerar bland annat spex, SÄG-festival och olika tävlingar. 

Skolan präglas av en positiv stämning mellan personal och elever, hos oss får du vara den du är och bli den du vill.


Är du intresserad och vill veta mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sundsta-Älvkullegymnasiet

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Sundsta-Älvkullegymnasiet
 91,4%
Karlstad
 88,7%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Sundsta-Älvkullegymnasiet 16,1
Karlstad 13,6
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 1 064


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Gymnasieingenjörsexamen

  Karlstad Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år

Naturvetenskapsprogrammet

15,6 88,7 % .
  Karlstad Sverige År
Totalt antal studerande 154 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,6 15,5 15,8 2017
Andel behöriga till högskola 88,7 % 89,6 % 93,4 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Teknikprogrammet

14,5 89,2 % .
  Karlstad Sverige År
Totalt antal studerande 202 2017
Genomsnittlig betygspoäng 14,5 14,4 14,2 2017
Andel behöriga till högskola 89,2 % 88,3 % 90,0 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sundstavägen 27
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 6 recensioner.

Myran
(5)
Är inne på mitt sista år och är väldigt glad att jag valde inriktningen som jag gjorde. Psykologi, sociologi och alla andra beteendeinriktade ämnen har varit mycket intressanta användbara för både framtida yrke och personliga liv. Det är sådana kurser som alla, o.a.s intresse borde ta. Säg som skola kan jag också tipsa om. Det har arrangerats...
Visa hela
Älskar Pär i bibblan
(4)
Älskar Sundsta. Folk snackar om att det är flummigt för att det går massa esteter här. Tycker det är kul med lite blandat folk. Men det är absolut inte bara "flummiga människor"! Händer mycket kul på skolan som godisjakter, koncerter och spex. Skön stämning på skolan. Vissa lärare som är otroligt bra, vissa som är mindre bra. Men det som gör sko...
Visa hela
Elev på Älvkullen
(3)
Denna skola har mycket kunniga lärare och det är säkert därför den har fått ett sådant bra rykte. Men förutom skolkåren (SÄG) som är riktigt bra, så skulle jag säga att denna skola inte är att rekommendera för de som faktiskt vill trivas på sin gymnasieskola. Framför allt är lärararna och personal så som specialpedagoger och så vidare extremt oe...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Sundsta-Älvkullegymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsta-Älvkullegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.