Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Sundsta-Älvkullegymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 510 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 240,0
  (medelvärde: 278,9) * statistik från 2021
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, foto: Tommy Andersson

Om utbildningen

Läs en gymnasieutbildning inom medier, information och kommunikation!

Samhällsvetenskapsprogrammet på Sundsta-Älvkullegymnasiet är en spännande och bred utbildning med tre olika inriktningar. Tänker du plugga vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig massor av valmöjligheter med sin breda behörighet

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur samhället fungerar i både Sverige och övriga världen.Vi studerar demokratifrågor och hur vi kan skapa ett hållbart samhälle.

Jämställdhetsfrågor och hur din ekonomi påverkas av olika händelser i världen är andra viktiga områden i programmet. Du kommer även att få bättre förståelse för människors agerande i olika sammanhang samt hur ett bra ledarskap fungerar.

Som elev på det samhällsvetenskapliga programmet kommer du att bli bättre på kommunikation oavsett om det handlar om skrivande, tal eller modern medieteknik. Du får även en större förståelse för hur dagens mediesamhälle påverkar oss på olika sätt.

Det studieförberedande programmet tränar upp eget ansvarstagande för studierna samt utvecklar din kreativitet och samarbetsförmåga. Att kritiskt granska källor, tolka texter och analysera samhället är viktiga kunskaper som du får under utbildningen.

Efter det första läsåret väljer du den inriktning som du är mest intresserad av. Sundsta-Älvkullegymnasiet erbjuder programmets samtliga tre inriktningar - Beteendevetenskap 
Medier, information och kommunikation • Samhällsvetenskap.

Medier, information och kommunikation

Inriktningen Medier, information och kommunikation ger dig kunskaper om mediernas roll i samhället och hur du kan använda medieteknik för att förmedla budskap. I inriktningen får du studera journalistik, information och reklam och praktiskt prova textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter. Du får utveckla praktiska och teoretiska kunskaper i olika interaktiva kommunikationsformer och undersöka hur media påverkar människor individuellt och i grupp.

Kursplan:

 • Journalistik, medier och information 1 100 p
 • Medieproduktion 1 100 p
 • Medier, samhälle och kommunikation 1 100 p
 • Psykologi 2ab50 p
 • Programfördjupning Medier, information och kommunikation, 400 poäng
 • Samhällskunskap 2 100 p
 • Textkommunikation 100 p
 • Medieproduktion 2 100 p
 • Journalistik, reklam och information 2/Retorik/Engelska 7/Matematik 3b/Entreprenörskap/Naturkunskap 2 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsta-Älvkullegymnasiet

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också gymnasiesärskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet kommer bli en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor när den står helt klar läsåret 21/22,...


Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sävegatan 7
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation från Sundsta-Älvkullegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsta-Älvkullegymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information