Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Sundsta-Älvkullegymnasiet
Programinformation
Karlstad
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-23
(Läs mer) Titta-på-dagar
2020-01-15
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, foto: Tommy Andersson

Utbildningsinfo

Beteendevetenskap på Sundstagymnasiet

Vårt samhällsvetenskapliga program är en spännande och bred utbildning med tre olika inriktningar. Tänker du plugga vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig massor av valmöjligheter med sin breda behörighet

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur samhället fungerar i både Sverige och övriga världen.Vi studerar demokratifrågor och hur vi kan skapa ett hållbart samhälle.

Jämställdhetsfrågor och hur din ekonomi påverkas av olika händelser i världen är andra viktiga områden i programmet. Du kommer även att få bättre förståelse för människors agerande i olika sammanhang samt hur ett bra ledarskap fungerar.

Som elev på det samhällsvetenskapliga programmet kommer du att bli bättre på kommunikation oavsett om det handlar om skrivande, tal eller modern medieteknik. Du får även en större förståelse för hur dagens mediesamhälle påverkar oss på olika sätt.

Det studieförberedande programmet tränar upp eget ansvarstagande för studierna samt utvecklar din kreativitet och samarbetsförmåga. Att kritiskt granska källor, tolka texter och analysera samhället är viktiga kunskaper som du får under utbildningen.

Efter det första läsåret väljer du den inriktning som du är mest intresserad av. Sundstagymnasiet erbjuder programmets samtliga tre inriktningar:

Inriktningen Beteendevetenskap

Ger kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du fördjupar din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Du får också kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap.

Denna inriktning går att kombinera med idrottsutbildning.

Kurser du läser på inriktningen Beteendevetenskap

 • Ledarskap och organisation 100 p
 • Kommunikation 100 p
 • Psykologi 2a 50 p
 • Samhällskunskap 2 100 p
 • Sociologi 1 100 p

  Programfördjupning Beteendevetenskap, 300 poäng
 • Samhällsvetenskaplig specialisering 100 p
 • Psykologi 2b  50 p
 • Religion 2  50 p
 • Retorik/Engelska 7/Matematik 3b/Entreprenörskap/Naturkunskap 2 - 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Sundsta-Älvkullegymnasiet söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad

Sundsta-Älvkullegymnasiet är en skola som har sitt ursprung från två starka varumärken - Sundstagymnasiet och Älvkullegymnasiet. Sundsta är en skola med skön stämning. Här läser eleverna kreativa och teoretiska program inom bland annat kultur, musik, humaniora och samhällsvetenskap. Här har...


Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sundstavägen 27
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Myran
(5)
Är inne på mitt sista år och är väldigt glad att jag valde inriktningen som jag gjorde. Psykologi, sociologi och alla andra beteendeinriktade ämnen har varit mycket intressanta användbara för både framtida yrke och personliga liv. Det är sådana kurser som alla, o.a.s intresse borde ta. Säg som skola kan jag också tipsa om. Det har arrangerats...
Visa hela
Älskar Pär i bibblan
(4)
Älskar Sundsta. Folk snackar om att det är flummigt för att det går massa esteter här. Tycker det är kul med lite blandat folk. Men det är absolut inte bara "flummiga människor"! Händer mycket kul på skolan som godisjakter, koncerter och spex. Skön stämning på skolan. Vissa lärare som är otroligt bra, vissa som är mindre bra. Men det som gör sko...
Visa hela
Myran
(4)
Vet inte hur beteende programmet är för går fortfarande i ettan men skolan är bra och jag tror framtiden kommer bli lika så.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: