Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 510 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 281,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 510 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 281,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Beteendevetenskap

Vårt samhällsvetenskapliga program är en spännande och bred utbildning med tre olika inriktningar. Tänker du plugga vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig massor av valmöjligheter med sin breda behörighet

Här lär du dig mer om hur samhället fungerar i Sverige och i andra delar av världen. Vi studerar demokratifrågor och hur vi kan skapa ett hållbart samhälle. Jämställdhetsfrågor och hur din ekonomi påverkas av olika händelser i världen är andra viktiga områden i programmet. Du kommer även att få bättre förståelse för människors agerande i olika sammanhang samt hur ett bra ledarskap fungerar.

Som elev på det samhällsvetenskapliga programmet kommer du att bli bättre på kommunikation oavsett om det handlar om skrivande, tal eller modern medieteknik. Du får även en större förståelse för hur dagens mediesamhälle påverkar oss på olika sätt.

Det studieförberedande programmet tränar ditt eget ansvarstagande för studierna samt utvecklar din kreativitet och samarbetsförmåga. Att kritiskt granska källor, tolka texter och analysera samhället är viktiga kunskaper som du får under utbildningen.

Efter det första läsåret väljer du den inriktning som du är mest intresserad av. Sundsta-Älvkullegymnasiet erbjuder programmets samtliga tre inriktningar:

  • Beteendevetenskap
  • Medier, information och kommunikation
  • Samhällsvetenskap
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsta-Älvkullegymnasiet
Sävegatan 7
654 63 Karlstad

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet är en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor. I skolans lokaler ryms bland annat laborationsmiljöer,...

Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Myran
28 feb 2019
Kurser som alla borde ta!

Är inne på mitt sista år och är väldigt glad att jag valde inriktningen som jag gjorde. Psykologi, sociologi och alla andra beteendeinriktade ämnen har varit mycket intressanta ...

Visa hela
4/5
Älskar Pär i bibblan
24 apr 2018
Sundstagymnasiet

Älskar Sundsta. Folk snackar om att det är flummigt för att det går massa esteter här. Tycker det är kul med lite blandat folk. Men det är absolut inte bara "flummiga människor"...

Visa hela
4/5
Myran
15 feb 2017
Går fortfarande ettan då meen

Vet inte hur beteende programmet är för går fortfarande i ettan men skolan är bra och jag tror framtiden kommer bli lika så.

Sponsrad