Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Sundsta-Älvkullegymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 510 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 284,8) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, foto: Tommy Andersson

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Sundstagymnasiet

Vårt samhällsvetenskapliga program är en spännande och bred utbildning med tre olika inriktningar. Tänker du plugga vidare efter gymnasiet är detta ett program som ger dig massor av valmöjligheter med sin breda behörighet

Här lär du dig mer om hur samhället fungerar i Sverige och i andra delar av världen. Vi studerar demokratifrågor och hur vi kan skapa ett hållbart samhälle. Jämställdhetsfrågor och hur din ekonomi påverkas av olika händelser i världen är andra viktiga områden i programmet. Du kommer även att få bättre förståelse för människors agerande i olika sammanhang samt hur ett bra ledarskap fungerar.

Som elev på det samhällsvetenskapliga programmet kommer du att bli bättre på kommunikation oavsett om det handlar om skrivande, tal eller modern medieteknik. Du får även en större förståelse för hur dagens mediesamhälle påverkar oss på olika sätt.

Det studieförberedande programmet tränar ditt eget ansvarstagande för studierna samt utvecklar din kreativitet och samarbetsförmåga. Att kritiskt granska källor, tolka texter och analysera samhället är viktiga kunskaper som du får under utbildningen.

Efter det första läsåret väljer du den inriktning som du är mest intresserad av. Sundsta-Älvkullegymnasiet erbjuder programmets samtliga tre inriktningar:

  • Beteendevetenskap
  • Medier, information och kommunikation
  • Samhällsvetenskap
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsta-Älvkullegymnasiet

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också gymnasiesärskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet kommer bli en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor när den står helt klar läsåret 21/22,...


Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sävegatan 7
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Myran

Är inne på mitt sista år och är väldigt glad att jag valde inriktningen som jag gjorde. Psykologi, sociologi och alla andra beteendeinriktade ämnen har varit mycket intressanta användbara för både framtida yrke och personliga liv. Det är sådana kurser som alla, o.a.s intresse borde ta. Säg som skola kan jag också tipsa om. Det har arrangerats...

Visa hela
Älskar Pär i bibblan

Älskar Sundsta. Folk snackar om att det är flummigt för att det går massa esteter här. Tycker det är kul med lite blandat folk. Men det är absolut inte bara "flummiga människor"! Händer mycket kul på skolan som godisjakter, koncerter och spex. Skön stämning på skolan. Vissa lärare som är otroligt bra, vissa som är mindre bra. Men det som gör sko...

Visa hela
Myran

Vet inte hur beteende programmet är för går fortfarande i ettan men skolan är bra och jag tror framtiden kommer bli lika så.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Sundsta-Älvkullegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsta-Älvkullegymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information