Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 210,0
    (medelvärde: 251,1) * statistik från 2019/20
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet på Karlstad Fria Läroverk

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program där vi lägger stor vikt vid att du blir väl förberedd för studier vid ett universitet. Vi vill att ett samhällsprogram alltid ska vara här och nu, därför är dagsaktuella händelser och debatter en naturlig del av undervisningen. Inom beteendeinriktning får du lära dig mer om hur människor tänker, agerar och reagerar i olika situationer. Du får också läsa ämnet kriminologi – läran om brott och orsaker till brottslighet.

År 1 på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Under första året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap, läser du studieförberedande ämnen och lär dig hur du tillgodogör dig kunskap på ett framgångsrikt sätt. Du bekantar dig med beteendevetenskapen genom riktad undervisning i samtliga ämnen. Under två förmiddagar i veckan har du möjlighet att ägna dig åt ditt idrottande eller den träning du inte vill vara utan.

År 2 på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Under andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap, fortsätter du att utveckla dina studieförberedande kunskaper och förmågor. Kursen Kommunikation leder dig in i den renodlade beteendevetenskapen samtidigt som dina övriga ämnen erbjuder dig spännande projekt inom samma område. Du forsätter att idrotta och träna två gånger i veckan.

År 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Under tredje året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap, läser du både breddande och fördjupande kurser inom beteendevetenskapen. Genom ditt val av intresseområde och gymnasiearbete formar du din egen utbildning för att uppnå särskild behörighet för högskolan och/eller en specialisering inom idrott och ledarskap.

Träningstillval

Karlstad Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlstad Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa och Fotboll.

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Karlstad Fria Läroverk erbjuder vi följande: Innebandy och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Karlstad Fria Läroverk söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Matilda
(5)
Under mina år på Fria Läroverken lärde jag mig otroligt mycket och utvecklades enormt. Vad som skiljde sig mest från tidigare skolor var att man faktiskt blir så otroligt sedd och uppmärksammad av sina lärare vilket fick mig att bli mer motiverad till att göra bra ifrån mig och lära mig mer. Det är faktiskt tack vare lärarna på denna skola och h...
Visa hela
Gabriel
(5)
Lärarna hjälpte och brydde sig väldigt mycket, fick bara bra bemötande. Och trivdes otroligt mycket i skolan. Jag rekommenderar skolan otroligt mycket!
Ida
(5)
Bra upplägg med lektionerna och härliga o bra lärare! Bästa skolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Karlstad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: