Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 40 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 209,3) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Ystad Fria Läroverk

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program. Därför lägger vi stor vikt vid att du blir väl förberedd för studier vid ett universitet eller högskola. Vi vill att ett samhällsprogram alltid ska vara här och nu, och därför är dagsaktuella händelser och debatter en naturlig del av undervisningen. Vi erbjuder inriktningen Beteendevetenskap där vi arbetar med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Beteendevetenskap är för dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation.

Tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet

ÅR 1
Första året i utbildningen fokuseras på dig som individ och du får möjlighet att upptäcka dina kompetenser, dina mål och dina drömmar. Du får upptäcka den breda yrkessfären inom det samhällsvetenskapliga området, med inriktning på olika former av ledarskap. Fokus ligger också på att du som elev ska få effektiva studievanor som ett sätt att förbereda dig för högre studier efter gymnasiet.

ÅR 2
Andra året börjar programmets karaktär framträda tydligare genom nya inriktnings- och fördjupningskurser och vi fokuserar på bland annat programmets ledarskapsinriktning. Genom samverkan mellan olika ämnen och genom praktiska inslag får du som elev en helhet i utbildningen. Förmågan och möjligheten att påverka undervisningens innehåll blir nu ännu större, vilket stimulerar din självständighet och drivkraft och för dig ett steg närmare ett framtida studie- eller yrkesmål.

ÅR 3
Tredje året på utbildningen ligger fokus på att du som elev ska utveckla din självständighet, det vill säga känslan av ”jag kan”, för att kunna gå stärkt ut i högskolevärlden eller yrkeslivet. Du får finslipa dina kunskaper, färdigheter och kompetenser inom inriktningen på ett sätt som gör att du senare kan uppnå dina mål med livet efter gymnasiet. År 3 är ett spännande slutår där programinnehållet knyts ihop och där sedan vägen mot framtida studier inom beteendevetenskap ligger öppen.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Ystad Fria Läroverk, gymnasieskolan...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 9 recensioner.

Anonym

Skolan är oseriös, har noll koll på kurserna. Missade att lägga in två kurser som man skulle haft i 1an men istället måste vi ha det i 3an nu vilket gör det jobbigt. Lärare som bryr sig, vissa iallafall... berättar inte så mycket om uppgifterna, de ger oss de bara på nätet. Om du vill ha seriösa lärare och undervisning så sök inte till skolan. ...

Mikael Espenkrona, Rektor Kommentar:
Hej, Vad tråkigt att du inte är helt nöjd med din upplevelse av skolan. Vi arbetar med en progressiv schemaläggning vilket innebär att våra kurser schemaläggs på ett sätt som ska ge dig som elev en jämn belastning i såväl tid som svårighetsgrad. Huvudregeln är att eleverna läser 800p vardera i åk 1 och 2. I åk 3 har eleverna även Gymnasiearbe...
Visa hela
Lusse

Engagerade lärare som tycker om sitt jobb!

Spurs

Jag tycker att Fria läroverken är bra för att lärarna på denna skolan är engagerade i elevernas arbete. Något som behöver förbättras är om man har 3 timmars lektion så behöver man mer än 20 minuter rast. Fler matställen behövs också.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information