Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Norrköping Fria Läroverk
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 50 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 205,0) * statistik från 2019/20
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Inriktningen Beteendevetenskap på Norrköping Fria Läroverk

På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder vi två inriktningar, Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap. Gemensamt för inriktningarna är att vi arbetar med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Beteendevetenskap är för dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation. Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av din omvärld, både lokalt och globalt.

År 1 på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Första året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap lägger du grunden för din framtid med högskoleförberedande kurser. Redan från start får du lära dig om studieteknik och ett kritiskt förhållningssätt för att du på sikt ska bli en högskolestudent. I kurserna Idrott och hälsa 1 samt Idrott och hälsa specialisering 1 upptäcker du olika delar av idrottsområdet. Det är även här du påbörjar träningen inom din valda idrott.

År 2 på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap fortsätter du att utvecklas i rollen som ledare inom idrottsvärlden. Med kurser som Idrott och hälsa 2, Kommunikation samt Ledarskap och organisation fördjupar du dig i idrotts- och ledarskapsområdet medan du i Moderna språk och val av intresseområde har möjlighet att bredda dig för vidare studier.

År 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tredje året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap läser du både breddande och fördjupande kurser inom bland annat Psykologi, Filosofi och Sociologi. Genom val av intresseområde och gymnasiearbete formar du din egen utbildning för att uppnå särskild behörighet för högskolan eller en specialisering inom idrott och ledarskap.

Efter gymnasiet

Efter tre år på Fria Läroverken är du redo för högskolan eller universitetet. Du har en god studieteknik och en bred grund som gör att du kan välja på flera olika utbildningar. Idrottsmässigt har du under tre år utvecklat dig själv som individ och förbättrat kvaliteter som du kan ta med dig till din klubb.

Träningstillval

Norrköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Norrköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Crossfit och Fotboll.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Norrköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Norrköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrköping Fria Läroverk

Kvarngatan 34
602 40 Norrköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Samhällselev
(5)
Bra skola. Sedan fria läroverken tog över skolan har det skett en stor förändring. De mindre bra lärarna byttes ut mot nya och engagerade lärare. Tycker också att skolans koncept är något som gör skolan till en av de bästa. Jag gick samhällslinjen och stortrivdes med både linje, lärare och kompisar!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Norrköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: