Visa gymnasium.se som: Mobil

Välkommen till Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier & träning

Ystad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och har en tydlig syn på hur det ska gå till. Du behöver inte ha med dig toppbetyg från högstadiet, men i skolan måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Ystad Fria Läroverk erbjuder trygghet och studiero, och de lägger stort fokus på idrott och träning eftersom de är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. 

Såhär arbetar vi

Trygghet och studiero: På Ystad Fria läroverk ser skolan vikten av att du ska lyckas under din gymnasietid, och för det så krävs det både trygghet och studiero. Skolan arbetar därför med att se till att klassrumskulturen är så bra som möjlighet och lektionerna är strukturerade och tydliga. Genom en akademisk prägel och samarbeten med högskola och universitet så blir du väl förberedd för fortsatta studier. På Karlshamn Fria Läroverk är det alltid ordning och reda som gäller!

Varierad undervisning: Om struktur och ordning är steg ett för att du ska kunna nå din fulla potential så är variation steg två. För att kunna lära sig vara anpassningsbar och arbeta kreativt så krävs varierade utbildningsformer. Inget sätt är alltid det optimala, därför så kommer du möta lektioner som kan vara rena föreläsningar eller roliga gruppuppgifter. Arbeta digitalt eller med papper och penna! Lektionerna är dessutom längre än vad det är i grundskolan, för att du ska kunna fokusera på dina uppgifter och faktiskt hinna klart med dem.

Träning: Det tredje steget är ett steg som många forskare är eniga om, att regelbundet arbeta med sin kropp och att höja pulsen hjälper dig i dina studier. Fysisk träning gör att din hjärna klarar stress bättre, du blir mer kreativ, får bättre fokus och är mer anpassningsbar. För att du ska vara så bra som möjligt så är träning kombinerat med studier ett oslagbart recept, och därför erbjuder Ystad Fria Läroverk dig att träna under skoltid.

Idrottstillval

Ystad Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med idrott och träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för idrott och träning. Du går en inriktning med mycket idrott på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Ystad Fria Läroverk erbjuder vi följande idrottstillval: Fys och hälsa och fotboll.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!


Är du intresserad och vill veta mer om Ystad Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ystad Fria Läroverk.

Hitta till skolan

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Skolrecensioner

Kristian
(2)
En mycket oseriös skola. Lärarna som finns där är trevliga dock så är där inte tillräckligt många som undervisar för oss elever. Vi hade en nätverksfokouserad lärare som lärde ut i mer än 8 helt olika ämne. Undervisningsmaterialet så som labbdatorer, verktyg omm som användes är oftast tio år eller äldre. Det är inte så lätt att installera Photos...
Visa hela
Anonym
(4)
En bra linje som ger många möjligheter inom praktik och bland annat framtida jobb. Mycket praktik som gör att man kommer ut och får lära sig väldigt mycket på olika arbetsplatser.
Jyel
(3)
Utbildningen är något som kräver kreativitet, det hör man nästan om varje skola men förekommer kanske mindre när man pratar direkt om linjerna i fråga. De estetiska programmen såsom "Digitalt Skapande", "Fotografisk bild" och "Medieproduktion" ger en snabbare och bättre resultat om man har bra fantasi och inte är blyg. Där finns hela tiden ett l...
Visa hela

Forum om Ystad Fria Läroverk

Här kan du ställa frågor om Ystad Fria Läroverk och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Ystad Fria Läroverk, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Ystad Fria Läroverk
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 35 recensioner.