Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
31 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
31 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet inriktning Fritid och hälsa - Ystad Fria Läroverk

Inför hösten 2024 planerar vi att starta Barn- och fritidsprogrammet på Ystad Fria Läroverk.

Är du intresserad av träning, friskvård och ledarskap? Då är vårt Barn- och fritidsprogram något för dig!

På programmet utvecklar du din förmåga som ledare, tränare och idrottare genom både teoretiska diskussioner samt praktiska övningar och du är flera gånger under utbildningen ute på APL, arbetsplatsförlagt lärande. Du lär dig om anatomi, fysiologi, kost och idrottspedagogik. Du läser bland annat hälsopedagogik, kommunikation, fritids- och friskvårdsverksamheter och fritids- och idrottskunskap. Programmet passar dig som är intresserad av träning och hälsa oavsett om du vill träna för att må bra eller för att helhjärtat satsa på din idrott. Det passar också dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, polis, övriga uniformsyrken eller personlig tränare. Utbildningen kommer även att erbjuda flera veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ystad Fria Läroverk
Björnstjernegatan 1C
271 39 Ystad

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Varje elev som börjar på Ystad Fria Läroverk...

Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad