Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Åre, Östersund
Barn- och fritidsprogrammet

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Barn- och fritidsprogrammet!

Utbildningsinfo

Läs barn- och fritidsprogrammet på Jämtlands gymnasium

Barn- och Fritidsprogrammet på Jämtlands gymnasium

Drömmer du om att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom olika typer av pedagogiska verksamheter eller inom fritids- och friskvårdssektorn? På Barn- och Fritidsprogrammet på Jämtlands gymnasium får du de bästa förutsättningarna för att göra just det.

Yrkesprogrammet för dig som vill arbeta med människor

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram där du får utveckla dina ledaregenskaper, att ta ansvar och lära dig samarbeta. Då får vara med och planera och organisera olika aktiviteter för såväl barn som vuxna. APL (arbetsplatsförlagt lärande) spelar en viktig roll på Jämtlands gymnasium och på Barn- och fritidsprogrammet får du minst 15 veckors praktik under din studietid.

Inriktning Fritid och hälsa

Inriktningen Fritid och hälsa lägger, som namnet visar, fokus på just hälsa. Här får du lära dig om olika sätt att förbättra människors hälsa och även lägga fokus på bad-, fritids- och friskvårdsverksamheter. På Jämtlands gymnasium finns även två programfördjupningar inom inriktningen Fritid och hälsa:

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Programmet är ett yrkesprogram. Du har möjlighet att bli högskolebehörig genom att välja till vissa kurser under din gymnasietid.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: