Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
8 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
8 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet på Kalmar Fria Läroverk

Är du intresserad av träning, friskvård och ledarskap? Då är vårt Barn- och fritidsprogram något för dig!

På programmet utvecklar du din förmåga som ledare, tränare och idrottare genom både teoretiska studier samt praktiska övningar och du är flera gånger under utbildningen ute på APL, arbetsplatsförlagt lärande. Du lär dig om anatomi, fysiologi samt kost- och idrottspedagogik. Du läser bland annat hälsopedagogik, kommunikation, fritids- och friskvårdsverksamheter och fritids- och idrottskunskap.

Programmet passar dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, polis, övriga uniformsyrken, tränare, arbetsterapeut, personlig tränare och dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kalmar Fria Läroverk
Nygatan 18B
39234 Kalmar

Skolan med det stora hjärtatKalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Marcus
17 dec 2015
Bf är en bra linje

Jag gillar bf Pogramet :)

Sponsrad