Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Barn- och fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Kalmar Fria Läroverk

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot träning, fysiologi och idrottsledarskap. Programmet passar dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, polis, tränare, arbetsterapeut, gyminstruktör eller inom övriga uniformsyrken. Programmet passar också dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott. Under utbildningen lär du dig om anatomi, fysiologi, träningslära, idrottspedagogik, kost och träning.

Du utvecklar din förmåga som idrottare, tränare och ledare genom både teoretiska diskussioner och praktiska övningar. Du tränar något under skoltid i stort sett varje dag och förbereder dig för en aktiv framtid.

Dina tre år på Barn- och fritidsprogrammet

ÅR 1
Du upptäcker och utvecklar du din styrkor och utvecklingsområden. Du skriver ner vilka mål du har för framtiden och får förståelse och grundläggande kunskap inom olika träningsformer, ledarskap och kost. Du läser kurserna träningslära och lärande och utveckling samt genomför friluftsvandring och åker på lägerskola. Du kommer även att ha en veckas praktik där du får möjlighet att praktisera på till exempel gym, simhall eller förskola. Du har från första skoldagen möjlighet att läsa individuella valet Idrott och hälsa 1 – specialisering, inriktning Kampsport eller Fys och hälsa.

ÅR 2
Du kommer att fördjupa dig inom träningslära och idrottskunskap där du får planera träningsprogram, leda själv och i grupp samt öka din förståelse för idrottens och fritidens betydelse. Du kommer att kunna välja praktikplats efter den yrkesinriktning du är intresserad av. Lägerskolan för årskurs ett kommer du i årskurs två att vara med att planera och leda. Under andra året kommer du att läsa individuella val som till exempel Engelska 6 och Svenska 3 som ger dig behörighet till högskola. I årskurs två har du möjlighet att läsa individuella valet Idrott och hälsa 2 – specialisering, inriktning Kampsport eller Fys och hälsa.

ÅR 3
Du kommer att göra ett gymnasiearbete och ha tio veckors praktik som båda grundar sig på vad du vill jobba med efter studenten. Du kommer att läsa kursen Idrott och hälsa 2 som bygger vidare på det upplevelsebaserade lärandet som har bland annat grundlagts i årskurs ett och årskurs tvås vandring och lägerskola. Baserat på vad du är intresserad och vilka aktiva praktikval som du har gjort, kommer du att få möjlighet att utbilda dig till poollivräddare och/eller gyminstruktör. När du lämnar oss efter tre år kommer du ha fått de kunskaper och den förståelse som krävs för ditt framtida yrkesval.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk – för studier och träning                                 

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Kalmar Fria Läroverk,...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 18B
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
kalmar.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Marcus
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Kalmar Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information