Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Barn- och fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Kalmar Fria Läroverk

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot träning, fysiologi och idrottsledarskap. Programmet passar dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, polis, tränare, arbetsterapeut, gyminstruktör eller inom övriga uniformsyrken. Programmet passar också dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott. Under utbildningen lär du dig om anatomi, fysiologi, träningslära, idrottspedagogik, kost och träning.

Du utvecklar din förmåga som idrottare, tränare och ledare genom både teoretiska diskussioner och praktiska övningar. Du tränar något under skoltid i stort sett varje dag och förbereder dig för en aktiv framtid.

Dina tre år på Barn- och fritidsprogrammet

ÅR 1
Under år ett får du upptäcka och utveckla din styrka, samt bestämma vilka mål du har för framtiden. Du får även kunskap och förståelse för jobbet som tränare inom exempelvis fritids- och friskvårdssektorn eller barnomsorgen. Kurser inom lärande, utveckling och träningslära ingår. Genom att göra studiebesök och gå på gästföreläsningar möter du personer som jobbar med det du vill göra efter din utbildning.

ÅR 2
Under ditt andra år får du välja inriktning inom fritids och friskvård och kan då välja på till exempel gyminstruktör, personlig tränare eller badhusvakt. Beroende på vad du väljer anpassas vilka kurser och ämnen du läser. Praktik under en längre tid ingår där du får testa på att jobba med det du är intresserad av på en riktig arbetsplats. Om du vill finns möjlighet att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

ÅR 3
Du har praktik även under ditt tredje år och du får nu fördjupa dig inom det du är intresserad av att jobba med efter gymnasiet. På din praktikplats får du handledning och hjälp av en handledare för att du ska få de kunskaper som krävs i framtida jobb. Efter dina tre år på inriktning Fritid och hälsa har du lärt dig det du behöver för framtida yrkesval.

Träningstillval

Kalmar Fria Läroverk erbjuder två olika alternativ för dig som vill träna på skoltid.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa samt Kampsport (Thaiboxning, Brasiliansk jiu-jitsu, Taekwondo, Mixed Martial Arts (MMA), Karate).

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi följande: Kampsport (Thaiboxning och Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)).

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Kalmar Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 30
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Marcus
(5)
Jag gillar bf Pogramet :)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.