Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och Hälsa

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 161,3) * statistik från 2021
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och Hälsa

Om utbildningen

Läs Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Fritid och Hälsa på Praktiska Gymnasiet Kalmar

Programmet för dig som vill fördjupa dina kunskaper om sport och hälsa och vill lära dig att hjälpa och utveckla andra människor.

Barn- och Fritidsprogrammet

Programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och funktionsnedsatta i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och Fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Om inriktningen Fritid och hälsa

Har du ett intresse för sport och hälsa? Hos oss får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig hjälpa och utveckla andra människor i din yrkesroll. Under utbildningen får du arbeta med människor i alla åldrar och planera träning och aktiviteter för skola och fritid.

Du hjälper barn, ungdomar och funktionsnedsatta i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar.

På utbildningen får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker. Efter dina tre år hos oss kan bland annat jobba som personlig tränare eller som personal på idrotts- och fritidsanläggningar. Om du vill plugga vidare efter gymnasiet, eller någon gång i framtiden, kan du välja att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. De kurserna är valbara inom ramen för ditt individuella val.

Praktik på gymnasiet

På gymnasiet kallas praktik för APL. Under din utbildning kommer du att göra APL på ett riktigt företag. Du får öva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifter för första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lär dig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnät med värdefulla referenser.

Framtida yrken

  • Personlig tränare
  • Personal på idrotts- och fritidsanläggningar
  • Badhallspersonal
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och Hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och Hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och Hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och Hälsa från Praktiska gymnasiet Kalmar, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information