Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

S:t Botvids gymnasium, i Botkyrka
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn och fritid är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av människor och andras välmående.

Under utbildningen lär du dig att arbeta med människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

En utbildning som ger arbete

Du som gått barn och fritid kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskola. Du har även möjlighet att lägga till kurser för att få grundläggande behörighet för högre studier och läsa vidare på högskola. Utbildningen tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att förstå deras behov.

Du får fundera över hur människor lever tillsammans och vilka möjligheter de har att utvecklas. Du lär dig också om hälsa och arbetsmiljö. Du lär dig om fritid, hälsa och friskvård. Du får lära dig om hur du kan arbeta för att bidra till människors livskvalitet och välmående med olika fritidsaktiveter.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkeskompetens. Utbildningen ger möjlighet till jobb som till exempel personal på badanläggningar/sporthallar, personal på idrotts- och fritidsanläggningar eller personlig tränare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Botkyrka

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
S:t Botvids gymnasium
Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

Trygg studiemiljö

Välkommen till en lugn och trygg studiemiljö. Här får alla elever en Chromebook för sitt skolarbete i klassrummet och hemma. Det finns gott om studieplatser i det fräscha biblioteket och i matsalen serveras det ekologisk och jättegod lunch med soppa,...

Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Sponsrad