Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 22
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba pedagogiskt med människor i alla åldrar, möta dem i deras vardag, leda dem, stötta och utveckla dem. På inriktning Fritid och hälsa får du en bra grund för arbete inom idrott, friskvård eller fritidsverksamhet. Det finns möjlighet att bli högskolebehörig inom programmet och efter gymnasieutbildningen har du en mycket bra grund för att bli till exempel fritidsledare, förskollärare, lärare, fritidspedagog, socionom, socialpedagog eller polis.

Detta får du lära dig under utbildningen

På Barn- och fritidsprogrammet utvecklar du din kreativitet, samarbetsförmåga och kommunikation, vilket skapar bra förutsättningar för alla människors delaktighet och lärande. Ett viktigt inslag i utbildningen är ledarskap, eftersom det blir en viktig del i din framtida yrkesroll. Efter utbildningen kan du börja jobba direkt eller studera vidare på högskolan.

För att bli högskolebehörig på programmet får du välja att läsa Engelska 6 (100p) och Svenska 3 (100p). Kurserna kan du läsa inom Barn- och fritidsprogrammets 2500 poäng.

Praktik på Barn- och fritidsprogrammet

Birger Sjöberggymnasiet samarbetar nära med barnomsorg samt kultur- och fritidsverksamhet i kommunen, vilket ger fördelen att utbildningen står med ena benet ute i arbetslivet. Under din utbildning får du jobba med olika arbetsuppgifter som du löser antingen enskilt eller tillsammans med andra, till exempel att arrangera en friluftsdag.

Du har dessutom minst 15 veckors utbildning på en arbetsplats, så kallad APL. Praktiken är en mycket viktig del av utbildningen, där du får unika erfarenheter och viktiga kontakter inför ditt framtida jobbsökande.

Inriktning Fritid och hälsa

På inriktningen lär du dig om människors fritid, om olika slags fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och hälsofrämjande arbete.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.