Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Pauliskolan, i Malmö
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 168,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 168,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Gillar du träning, friskvård och hälsa? Har du siktet inställt på att jobba som personlig tränare i framtiden? Inriktningen fritid och hälsa är ett utmärkt val för dig som gillar träning samt tycker om att inspirera och leda andra människor. På Pauliskolan kommer du att få en grundläggande utbildning som ger dig goda grunder till att söka jobb på gym. Efter din gymnasietid har du en bra bas som förbereder dig för att ta dig vidare mot ett yrke som personlig tränare, PT. 

Personlig tränare är ett varierande yrke där du får jobba med att anpassa fysisk aktivitet för olika individer. Även kost- och näringslära är en stor del av yrket och du ska inte bara brinna för träning utan även stimuleras av att coacha andra människor mot att nå sina mål. Utöver fysisk aktivitet är därför både näringslära och beteendevetenskap en naturlig del av yrket som du kommer tränas i under din gymnasietid. 

Du kommer att få läsa kurser såsom träningslära och mental träning. Till din hjälp på skolan har vi kunniga yrkeslärare och vi har ett välutrustat fint gym på skolan. 

Entreprenörskap
Personliga tränare kan jobba på träningscenter och inom friskvård. Många personliga tränare startar också upp sina egna företag. Därför är entreprenörskap en viktig kurs i utbildningen. 

Yrkesutgång
Personlig tränare (PT)

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Pauliskolan
Föreningsgatan 41
211 52 Malmö

Välkommen till Pauliskolan i Malmö!

Pauliskolan är Sveriges äldsta tekniska läroverk som grundades redan 1853. Teknikprogrammet och de gamla anrika miljöerna finns fortfarande kvar på skolan, men i dag erbjuder Pauliskolan en stor bredd av även andra program. Här finns det något för alla. På...

Läs mer om Pauliskolan och visa alla program.

Sponsrad