Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Fritid och hälsa på Hulebäcksgymnasiet

Vill du jobba med hälsa och friskvård, då ska du plugga barn- och fritidsprogrammet på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. 

Utbildningens innehåll

Du kommer att få lära dig hur man leder och motiverar andra människor till träning och du får utveckla dina kunskaper om olika fritids- och friskvårdsverksamheter samt fördjupa kunskaperna om människors hälsa och hälsofrämjande arbete. Det är viktigt att du som tränare har kunskaper om hur kroppen fungerar i alla åldrar. På barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa läser du kurser i bland annat:

  • Fritids- och idrottskunskap
  • Fritids- och friskvårdsverksamhet

Jobba med friskvård på fritidsanläggning

Efter din utbildning på barn- och fritidsprogrammet kommer du att kunna jobba på en fritidsanläggning som personlig tränare, idrottspersonal eller annat friskvårdsarbete. Skolan samarbetar även med SLS, Svenska Livräddningssällskapet, i Göteborg och genom aktiva val inom programmet kan du bli badvärd. Med den yrkesutgången kan du arbeta som simlärare/poollivräddare.

Högskolebehörighet eller yrkesexamen

Utbildningen inom fritid och hälsa på Hulebäcksgymnasiet resulterar i en yrkesexamen. Om du vill läsa vidare på högskola efter gymnasiet finns det möjlighet att läsa till kurser som ger högskolebehörighet under din gymnasietid.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
hulebacksgymnasiet.harryda.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information