Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Hulebäcksgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 223,2)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 223,2)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Fritid och hälsa på Hulebäcksgymnasiet

Barn och fritidsprogrammet passar dig som vill arbeta med människor – att möta, leda och inspirera i deras utveckling. Teori och praktik varvas under utbildningen, vilket ger en helhetssyn inom olika yrkesområden. I årskurs tre har eleverna möjlighet att göra sin praktik utomlands på Malta. 

Inriktning fritid och hälsa

Fritid och hälsa är för dem som är intresserade av hälsa – att hjälpa människor att må bra och coacha till ett friskare och hälsosammare liv. Man kan jobba inom fritids- och föreningsliv, fritidsverksamheter, och som simlärare. Fritid- och hälsa samarbetar med Svenska Livräddningssällskapet (SLS). Efter genomförd utbildning är eleverna certifierade simlärare.

Inriktningen ger också möjlighet till fortsatta studier genom att välja kurser som krävs för att utbilda sig till fysioterapeut (sjukgymnast) idrottslärare och fritidsledare.

Möjlighet till utlandspraktik

Hulebäcksgymnasiet har sedan våren 2020 ett samarbete med Malta via ett EU-finansierat Erasmus + projekt. Tack vare det projektet ges elever i åk 3 möjlighet att få göra den avslutande APL-perioden i årskurs 3 på en skola, simanläggning eller gym på Malta.

Idrottsprofiler

Fritid- och hälsainrikningen är kopplad till våra idrottsprofiler. Du kan läsa Innebandy, Ishockey eller Padel.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med ungefär 1800 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra...

Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad