Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- & fritidsprogrammet inriktning Fritid & hälsa

Nu startar vi Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid & hälsa på Växjö Fria, för dig som vill utforska olika aspekter inom hälsa och samtidigt få bred erfarenhet inom träning.

Här kombinerar vi teori med praktik för att ge dig en mångsidig och berikande utbildning. Du kommer få möjlighet att utveckla din ledarskapsförmåga och öva på samarbete för att kunna leda och coacha andra till en sundare livsstil. Du får lära dig hur kroppen fungerar i träning och vila samt om olika träningsmetoder och idrottsskador. Under din studietid kommer du även få genomföra mer än 15 veckors praktik som ger dig lärorik erfarenhet inför framtiden.

Skolans läge mitt i Arenastaden ger dig tillgång till många olika former av idrotter och möjlighet att ta del av skolans samarbeten med näringslivet och idrottsföreningar i området. Utbildningen ger dig även goda möjligheter att kombinera dina studier med ditt egna idrottsutövande genom Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) eller Profilidrott.

Du som läser Barn- och fritidsprogrammet får både grundläggande högskolebehörighet och yrkeserfarenhet, vilket gör att valmöjligheterna efter dina studier är många. Utbildningen passar dig som exempelvis drömmer om en framtid som personlig tränare eller hälsocoach, eller vill studera vidare till att bli polis eller lärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Växjö Fria Gymnasium
Storgatan 82 C
35246 Växjö

Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria gymnasium är en fristående skola som erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesförberedande program. För dig som är idrottsintresserad erbjuder alla skolans program en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, fotboll och innebandy. Det finns även möjlighet att välja till en...

Läs mer om Växjö Fria Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad