Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Leksands gymnasium
Programinformation
Leksand
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 227,1) * statistik från 2022
En bild på en klass från Leksands gymnasium

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet på Leksands GymnasiumBarn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Efter att ha pluggat vid Barn- och fritidsprogrammet på Leksands gymnasium kan du gå direkt ut i arbetslivet och arbeta som personlig tränare. På Leksands gymnasium har du möjligheten att ta en europeisk personlig tränar licens. Möjligheten finns också att bli högskolebehörig efter programmet, så är det så att du istället vill plugga vidare efter gymnasiet är det också en möjlighet.

Programmets upplägg

Barn- och fritidsprogrammet passar bra för dig som vill arbeta inom skola, förskoleverksamhet, fritidssektorn, idrottslivet eller kulturområdet i framtiden. Du får grundläggande yrkeskunskaper för arbete inom fritid, idrott, träning samt hälsa och friskvård. Kurserna inom programmet utvecklar dina ledaregenskaper samtidigt som du lär dig om beteendevetenskap, idrott, kost och friskvård. Programmet inkluderar minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kan göra din praktik på exempelvis en simhall, ett gym, fjällanläggningar eller någon idrottsförening du är intresserad av.

På Barn- och fritidsprogrammet får du lära dig mycket om hur människor fungerar. Du läser om människors utveckling, om hur du själv lär dig och om hur du lär ut till andra. Du får mycket träning i att stå inför en grupp och prata. Du får också utveckla dina ledaregenskaper och lära dig att planera, organisera och leda olika aktiviteter.

Friluftsliv

På Barn- och fritidsprogrammet har du möjlighet att delta i givande aktiviteter kopplade till utbildningen samt olika slags fritidsaktiviteter som exempelvis vandringar i skog och på fjället, MTB-cykling, paddling samt en vinterutbildning vid Idre Fjäll där både alpin- och turåkning ingår.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörighet

På Leksands gymnasium har man valt att inkludera de högskoleförberedande kurserna Engelska 6 och Svenska 3, vilket gör att du får både en yrkesförberedande och en högskoleförberedande gymnasieexamen. 

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Leksands gymnasium

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...


Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Leksands gymnasium

Leksands gymnasium

Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

 Visa telefonnummer
www.leksandsgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Leksands gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill vara med på en prova-på-dag
Jag vill byta till den här skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information