Barn- och fritidsprogrammet

Barn- & Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Tibble Gymnasium campus Täby, i Täby (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- & Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Högskoleförberedande utbildning med fokus på idrott, hälsa och ledarskap

Fritid och hälsa är en inriktning inom Barn- och fritidsprogrammet som ger dig både grundläggande högskolebehörighet och yrkeserfarenhet genom praktik. Vi kombinerar teori med praktik för att ge dig en mångsidig och berikande utbildning med bred erfarenhet inom träning. Du får lära dig hur kroppen fungerar i träning och vila, om lämplig kost för god prestation och hälsa samt om olika träningsmetoder och idrottsskador. Inom programmets ledarskapsprofil får du utveckla din ledarskapsförmåga genom att leda och motivera grupper i olika sammanhang och miljöer så du får möjlighet att växa som ledare och utveckla din förmåga att samarbeta.

Skolans läge ger dig tillgång till idrottsanläggningar och träningslokaler där vi förlägger en del av vår undervisning. I anslutning till skolan finns bland annat, ishall, konstgräs, beachvolleyplan, idrottshallar, klättervägg, danssal och gym.

Utbildningen Fritid och hälsa ger dig en fantastisk möjlighet att följa din passion för idrott och hälsa samtidigt som du utvecklar viktiga ledaregenskaper. Efter din tid på Tibble kommer du att få en stark grund inför fortsatta studier inom idrottsvetenskap, hälsa eller ledarskap, eller för att direkt gå vidare till arbetslivet inom dessa områden.

Praktik & studiebesök

Under dina tre år kommer du genomföra praktik inom idrott, hälsa eller ledarskap på exempelvis gym, rehab eller pedagogiska verksamheter. Under dina första år har du praktik i olika perioder då du bland annat tränas i att leda lektioner och får praktisera dina kunskaper genom att leda yngre skolelever. I årskurs 3 har du praktik en dag i veckan under hela läsåret. Inom projektet ”Alla på snö”, som leds av Svenska skidförbundet, får du en ledarskapsutbildning och får hålla i skidlektioner för grundskoleelever.

Genom åren har våra elever träffat kända idrottsprofiler genom föreläsningar och gjort studiebesök som bidrar till en lärorik och spännande studietid.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- & Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- & Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- & Fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Sponsrad