Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Sågbäcksgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Antal elever: cirka 110 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 169,6) * statistik från 2022
(Läs mer) Event
2023-04-22
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Sågbäcksgymnasiet - Barn och fritid med inriktning fritid och hälsa 

Barn- och fritidsprogrammet är till för dig som direkt efter avslutad gymnasieutbildning vill arbeta som barnskötare, med personlig träning eller som stödassistent. Du kan även läsa in behörighet för att studera vidare på högskola. 

Innehåll på Barn- och fritidsprogrammet

På Barn- och fritidsprogrammet får du bland annat läsa kurser i pedagogik, hälsa och kommunikation. På programmet blandas teori och praktik.

Alla elever på Barn- och fritidsprogrammet blir lärlingar från årskurs 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning under årskurs 3 sker ute på företag.

Inriktning fritid och hälsa

På SGY har finns två inriktningar på programmet:

Fritid och hälsa        - yrkesutgång personlig träning
Pedagogiskt och socialt arbete - yrkesutgång barnskötare

Inriktningen fritid och hälsa är rätt val för dig som är intresserad av att lära dig mer kring människors hälsa, sätt att leva och hur vi kan hjälpa människor till ett bättre liv.

I utbildningen varvas teoretiska studier med praktiska övningar och studiebesök. Inriktningen ger kunskaper om olika fritids- och friskvårdsverksamheter, om människors hälsa samt hälsofrämjande arbete.

Efter din utbildning

Efter att du har avslutat din utbildning kan du söka jobb på gym eller idrottsanläggningar för att jobba med personlig träning. Du har också möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasietiden, för att söka vidare till universitet eller högskola. Till exempel kan du läsa vidare till förskollärare, grundskollärare mot fritidshem samt polis.

 

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärlingsutbildning

Alla elever på Barn- och fritidsprogrammet blir lärlingar från årskurs 3. Det innebär att halva tiden av din utbildning i åk3 sker ute på företag.

Ämnen

Test

Fortsatta studier

Du har också möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet under gymnasietiden, för att söka vidare till universitet eller högskola.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Sågbäcksgymnasiet

Sågbäcksgymnasiet - En yrkesinriktad skola i Stockholm!

Sågbäcksgymnasiet (SGY) är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Huddinge i södra Stockholm. SGY erbjuder utbildningar inom branscherna barn och fritid, bygg, måleri, fordon samt restaurang. I fokus har vi din utveckling och förberedelse för ditt framtida liv. Det är...


Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sågbäcksgymnasiet

Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.sagbacksgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information