Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Sebastian om Barn- och fritidsprogrammet

Praktiska gymnasiet Kalmar

Sebastian om Barn och fritid

Sebastian går första året på Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Kalmar. Under sitt första år på skolan har Sebastian fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa och pedagogik, med engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Varför valde du Barn och fritid? 

Jag tycker väldigt mycket om att jobba med barn. Jag har alltid hört hela livet att jag är en person som är bra på att ta hand om barn, exempelvis när vi haft främmande hemma och det varit yngre personer med. Jag tycker det är väldigt kul att arbeta med detta och det är något jag kan tänka mig jobba med i flera år. Dessutom är det väldigt mycket praktik på den här utbildningen vilket jag gillar, jag jobbar bättre genom praktiskt utförande snarare än teoretiskt lärande. 

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Kalmar?


På min utbildning lär vi oss allt möjligt, från barnhälsa till pedagogik och hur man kommunicerar med barn, hur de växer upp och hur man på bästa sätt lär ut till dem. Jag tycker lärarna på den här skolan är helt fantastiska! De förstår oss elever och många gånger känns lärarna mer som vänner för att vi har så goda relationer till dem. Mina klass är också bra, vi är en rätt liten klass vilket gör att vi får bra arbetsro. Lokalerna på skolan passar väldigt bra till antal elever på skolan, det är inte så stort så man får träffa alla varje dag. 

Vad vill du göra efter studenten?

Jag drömmer om att bli polis och jag vill plugga vidare till det efter studenten, just nu läser jag till högskolebehörighet så jag har möjlighet att göra just det. Efter man gått den här utbildningen kan man arbeta direkt som barnskötare på dagis, daghem eller liknande. 

Vad har varit roligast under utbildningen hittills?

Det bästa har varit att bara komma hit och träffa alla lärare, innan jag började här gick jag på en skola där vissa av lärarna kunde vara rätt okänsliga. Det är så skönt att komma hit varje dag och känna att våra lärare verkligen bryr sig om oss elever.

Skulle du rekommendera Praktiska Gymnasiet i Kalmar till blivande gymnasieelever?


Det skulle jag absolut göra! Det är en liten skola som har bra arbetsro, lärarna här är förstående och helt fantastiska och jag tycker vi har väldigt bra kurser. 
Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Kalmar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.