Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Barn- och fritidsprogrammet
Inga recensioner än

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 189,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 189,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn och Fritid: Fritid och hälsa

Inriktningen passar dig som gillar att arbeta med människor och vill fördjupa dig inom sport, hälsa och träning. Du kommer möta människor i deras utveckling och leda dem både individanpassat så väl som i grupp.

Inriktningen Fritid och hälsa är en praktisk utbildning där du som elev får vara ute i verksamhet och föreningsliv för att lära dig yrket på riktigt. Elever som söker denna utbildning har ofta ett intresse av att få arbeta hälsofrämjande, som tycker hälsa, träning och kost är viktigt och tar ansvar för den. När du är ute på praktik kan du exempelvis få leda olika grupper inom en idrott där du får lära dig rutiner, förberedelser och vad som ska göras innan, under och efter en aktivitet. 

I skolan får du bland annat lära dig om träning, anatomi, fysiologi och fritidsmiljö. Vi kommer läsa om skadeförebyggande träning och hur man lägger upp ett träningsprogram för någon som genomgått en operation eller har en funktionsnedsättning. Beroende på vilken yrkesutgång du väljer att läsa mot kan du fördjupa dig inom det du tycker är intressant.

Kort om Fritid och hälsa

  • Du får kunskap om vad hälsa och träning är, vad kost, kostprogram och träningsprogram innebär samt vilka olika träningsformer det finns.
  • Teoretiska kunskaper om träningslära, anatomi och fysiologi.
  • Du får lära dig och öva på ledarskap samt planera och genomföra aktiviteter, både i grupp och på individnivå i utbildningen inne i skolan samt ute i verksamhet.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Väldigt goda jobbchanser, du blir eftertraktad på arbetsmarknaden.
  • Du får starta upp ditt eget UF-företag inom träning och hälsa och lära dig om entreprenörskap, ekonomi, inköp och marknadsföring.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gävle

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.
Praktiska gymnasiet Gävle
Förrådsgatan 5
803 09 Gävle

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Gävle

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid!  Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad