Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Försäljnings- och serviceprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med företagande, marknadsföring och försäljning efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också möjlighet att prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

Tre år på Handel och service

ÅR 1
Ditt första år på Försäljnings- och serviceprogrammet handlar om att bygga upp en grundläggande förståelse för branschen. Du läser kurser inom entreprenörskap och servicekunskap och får ökad kunskap om arbetsuppgifter inom kundservice, inköp eller butik.

ÅR 2
Fördjupa dina kunskaper inom handel och företagande under ditt andra år på programmet. Du får även en ökad förståelse för kundservice och hur du bemöter kunder på bästa sätt. Under år två får du även starta ett eget företag som du har under utbildningen.

ÅR 3
Sista året får du välja inriktning på din utbildning. Du kan exempelvis välja att läsa de kurser som ger dig högskolebehörighet eller specialisera dig på ett särskilt område inom ekonomi. Du genomför även ett gymnasiearbete som är kopplat till dina studier och vad du vill jobba med efter gymnasiet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Ystad Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information