Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 20 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 204,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-25
2022-02-01
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar i högre grad än på traditionella ekonomiutbildningar på gymnasiet. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

Dina år på ekonomiprogrammet

ÅR 1
Första året på ekonomiprogrammet handlar om att lägga en god grund för framtiden. Du läser kurser inom ekonomi och företagande, jobbar i projekt i dina kärnämnen och får träna på din studieteknik. Här får du också en första insyn i branschen, du träffar människor som är aktiva ute i arbetslivet och får koppla ihop de erfarenheterna med vad du jobbar med i skolan.

ÅR 2
Under ditt andra år får du fördjupade kunskaper inom ämnen som ekonomi, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Här startar du också upp ditt eget företag tillsammans med Ung Företagsamhet. Skolan hjälper dig att driva dina idéer framåt.

ÅR 3
Sista året på Ekonomiprogrammet har du lite större valfrihet och får välja inriktning för din utbildning genom olika val samt ditt gymnasiearbete. Gymnasiearbetet kopplar du ihop med vad du vill jobba med i framtiden.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Ystad Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

Nil Satis Nisi Optimum
Undervisningen lider av bristande läromedel. Det hade varit bra med mer studiebesök och en uppgradering av läromedel och skolmaterial som exempelvis nya tavlor, stolar, bord för att skapa en bättre skolmiljö. Själva undervisningen är det inget fel på men det hade inte skadat med nya läromedel.
V for vendetta
Läromedel, snälla nya läromedel. Det skulle vara bra med nya läromedel. Det är inget fel med att ha ny läromedel. Nytt läromedel är life nytt läromedel är love.
Emil Wittgren
Jag tycker om själva linjen men jag kan ju inte jämföra med hur andra skolor hanterar utbildningen...
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information