Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Marina Läroverket i Danderyd
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 100 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,0
    (medelvärde: 292,7) * statistik från 2022
(Läs mer) Prova på-dagar
2023-05-03
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-03
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Läs Företagande & entreprenörskap på Marina läroverket!

Entreprenörskapsutbildningen inom ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av hur man startar och driver småföretag. På Marina läroverket får du jobba med utmaningar som är baserade på fall tagna direkt från verkligheten. Grundidén är att du får lära dig om företagande genom att så mycket som möjligt jobba med metoder som liknar de situationer som företagare ställs inför varje dag. Till exempel får du utvecklas och arbeta med andra i gemensamma projekt, lära dig av dina egna såväl som andras misstag samt får regelverk att följa. Du får prova på företagande i liten skala i olika former och avslutar sedan utbildningen med eget företagande i form av UF, Ung företagsamhet.

Upplägg & innehåll på utbildningen

Fokus i utbildningen är på eget företagande och du får använda dig av arbetssätt som efterliknar hur företag arbetar. Du får helt enkelt jobba med utmaningar som är verkliga! Undervisningen sker problembaserat och i projektform i så stor utsträckning som möjligt.

Företagande genomsyrar hela din utbildning, inte bara i profilämnena och de arbetsmetoder som används ska stötta en lärprocess mot ett entreprenöriellt synsätt och i förlängningen mot ett eget företagande.

Starta och driv företag med UF - Ung företagsamhet

Du får prova på företagande i liten skala under din utbildning, du testar olika former av företagande och reflekterar kring detta för att sedan avsluta utbildningen med att starta och driva ett företag med Ung Företagsamhet (UF). Du får övning i att argumentera, dra slutsatser och presentera projekt och resultat. Du får kunskap om ekonomiområdets begrepp, modeller och teorier samtidigt som du utvecklar ett rikt och nyanserat språk som du kan använda som ett verktyg i dina studier och framtida arbetsliv. Utbildningen ger dig också träning i att strukturera och presentera dina resultat.

Ett annat viktigt område är att du får lära dig om hur både individer och grupper fungerar eftersom du kommer komma i kontakt med människor vad du än jobbar med i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningsresor

Åk på utbildningsresor

När du läser Ekonomiprogrammet på Marina läroverket ingår en utbildningsresa med skolsegelfartyget Älva. När ni är ombord deltar du i framförandet av fartyget, får undervisning i sjömanskap, går vakt, lagar mat och får undervisning i dina ordinarie skolämnen. När fartyget ligger i hamn får ni besöka intressanta platser och historiska miljöer, vilket gör att undervisningen berikas i utbildningens olika ämnen. Ombord på fartyget tränas också samarbetsförmåga, problemlösning och ni arbetar med ledarskapsfrågor.

För att kunna delta på seglingarna krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs  att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd (ex hjärtproblem, epilepsi, svår allergi,diabetes). Under utbildningsresorna betalar eleven självkostnadspris för mat under utbildningsresorna samt kostnaden för läkarintyg.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Marina Läroverket i Danderyd

Marina läroverket

Marina läroverket är en gymnasieskola i marin miljö somligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city.Skolområdet inramas av grönska och kajen mot Saltsjön, där fartygen somanvänds i undervisningen lägger till. Läget ger utmärkta möjligheter till attnyttja både...


Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Marina Läroverket i Danderyd

Marina Läroverket i Danderyd

Hamnvägen 2
182 78 Stocksund

 Visa telefonnummer
www.marinalaroverket.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Marina Läroverket i Danderyd, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Marina Läroverket
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information