Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Prova på-dagar
29 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 291,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Prova på-dagar
29 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 291,2)
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Företagande & entreprenörskap 

Är du intresserad av hur man startar och driver företag och vill få såväl teoretiska som praktiska kunskaper inom ekonomi? Då är ekonomiprogrammet med inrikt­ning företagande och entreprenörskap något för dig!

Utbildningen bygger på Ekonomiprogrammet med fokus på eget företagande. Vi jobbar med konkreta, verklighetstrog­na uppgifter ofta i direkt kontakt med företag och andra organisationer som ger dig en god beredskap att själv ta dig an företagandets utmaningar.

Själva grundidén är att du lär dig om företagande genom utmaningar som liknar de situationer som företagare ställs inför varje dag, som att utvecklas och arbeta med andra i gemensamma projekt, att du har regelverk att följa och att du lär dig av egna och andras misstag.

Vi arbetar i olika former, både teoretiskt och praktiskt, med företagandets alla olika moment och faser för att under det tredje året prova på att på riktigt starta och driva eget före­tag inom UF, Ung företagsamhet, där färdigheter du lärt dig under din utbildning sätts på prov.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Utbildningsresor

Utbildning till sjöss

Skolan marina profil innebär att vi utnyttjar närområdet och havet för att möjliggöra för miljöupplevelser, kulturutbyte och kunskapsinhämtande utöver det vanliga som alternativ till undervisning i klassrumsmiljö. Alla elever genomför även delar av sin utbildning ombord på skolans olika båtar och skepp för studiebesök och exkursioner i Stockholms farvatten.

I utbildningen ingår även långsegling på vårt skolsegelfartyg Älva. Ombord bedrivs undervisning i dina ordinarie skolämnen och klassen kommer att längst seglingsrutten göra en mängd olika studiebesök inom inriktningen. Ombord tränar vi samarbetsförmåga, problemlösning och jobbar med ledarskapsfrågor. Du kommer även ha undervisning i sjömanskap, delta framförandet av fartyget och ha tjänstgöring i Byssan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Marina Läroverket i Danderyd
Hamnvägen 2
182 78 Stocksund

Marina läroverket

Marina läroverket är en gymnasieskola i marin miljö som ligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city. Skolområdet inramas av grönska och kajen mot Saltsjön, där fartygen som används i undervisningen lägger till. Läget ger utmärkta möjligheter...

Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Sponsrad