Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 210,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 210,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på CyberGymnasiet Stockholm

På CyberGymnasiets Ekonomiprogram lär du dig hur ekonomi fungerar, hur du kan påverka samhället och vilka lagar som gäller. Hos oss läser du både juridik och företagsekonomi från start, på sätt får du tid och utrymme att sätta dig in i ämnena ordentligt.

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och många som sedan läser juridik, ekonomi och statsvetenskap börjar här. Samtidigt ger programmet dig möjlighet att söka enklare ekonomijobb direkt efter studenten.

Inriktning Ekonomi

Profil: företagande 

Vill du lära dig hur man startar och driver ett företag? Vill du lära dig hur man marknadsför en produkt? Intresserar du dig för hur ekonomin påverkar samhället och hur man blir en bra ledare?

Vår profil Företagande vänder sig till dig som vill få kunskaper om hur svenska och internationella företag arbetar för att nå framgångar och hur man tänker ur ett företagsekonomiskt perspektiv. Du kommer att få lära dig att starta och driva ett företag enligt konceptet UF (Ung Företagsamhet). Du får praktisk erfarenhet av företagande och har möjlighet att knyta ovärderliga kontakter för framtiden. Du kommer dessutom att få lära dig om företagens roll i samhället.

Utbildningen passar dig som vill lära dig starta ett eget företag eller arbeta inom näringslivet. Du kommer att läsa kurser inom företagsekonomi, marknadsföring och entreprenörskap och lära dig grunderna i att driva ett företag – från den första idén till det färdiga företaget. Profilen passar dig som vill studera vidare till civilekonom, revisor, entreprenör eller marknadsförare.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 1,3

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
1/5
Olle
14 jan 2022
Inte bra

Denna skola var riktigt dålig, lärarna är inte bra och eleverna är hemska!

1/5
CyberElev
14 mar 2018
Besviken elev

Jag går första året på Cybergymnasiet Stockholm och är djupt besviken att ett gymnasium kan ha så opedagogiska lärare. Lärare i olika kurser är ofta sjuka vilket gör det svårt f...

Visa hela
2/5
Less tjej.
28 maj 2013

Jag kan inte alls rekommendera cybergymnasiet och ekonomiprogramet, tyvärr måste jag då säga. (Jag går nu sista veckorna i 2an) och hela skolåret har vart kaotiskt. Dels för att...

Visa hela
Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad