Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 31 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 240
    (medelvärde: 270,1) * statistik från 2017

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Arlandagymnasiet

Plugga ekonomi på Arlandagymnasiet!

Vill du starta eget företag eller jobba med marknadsföring? Ekonomiprogrammet på Arlandagymnasiet är en högskoleförberedande utbildning som ger dig en bred bas att stå på inför högre studier. Du som elev kommer att få lära dig om ekonomiska förhållanden och strukturer såväl lokalt som globalt. För att ha en förståelse för vilka faktorer och händelser som har skapat dagens ekonomiska läge kommer du att få en historisk tillbakablick.

Inriktning ekonomi

Med en inriktning på ekonomi kommer du få fördjupa dig i följande kurser:

  • Entreprenörskap och företagande
  • Marknadsföring
  • Företagsekonomi
  • Matematik
  • Ledarskap och organisation

Bli diplomerad gymnasieekonom

Om du vill satsa lite extra på dina ekonomistudier kan du bli gymnasieekonom. Du kommer då att få fördjupa dig ytterligare i de ekonomiska ämnena. Om du uppfyller de krav som universitetet samt arbetsgivaren har tagit fram tillsammans kommer du att bli diplomerad gymnasieekonom.

Nära samarbete med branschen

Arlandagymnasiet har ett nära samarbete med flera närliggande företag. Du som elev har därför den unika möjligheten att få en mentor under din gymnasietid. Din mentor är själv verksam inom det ekonomiska fältet och kommer att kunna ge dig vägledning under dina studier.

Driv ditt eget UF- företag

En viktig del i utbildningen är att du får driva ditt eget företa. Du kommer tillsammans med dina klasskamrater att starta, driva och avveckla ett företag under gymnasiestudierna. Du kommer att få lära dig hur det är att vara entreprenör, att marknadsföra en produkt eller tjänst och att ta hand om redovisningen. Efter studenten ska du vara väl bekant med hur det är att driva ett eget företag och därför ha möjlighet att själv starta och driva eget företag.

Kombinera studierna med idrott

På ekonomiprogrammet på Arlandagymnasiet kan du kombinera dina studier med att välja till en nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll eller handboll eller lokal idrottsutbildning (LIU) i innebandy, hockey och e-sport.

Efter ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program vilket innebär att du som elev kommer att vara behörig att söka in till högskolan för att fördjupa dina kunskaper. Plugga vidare till: civilekonom, marknadsförare, entreprenör eller revisor.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.