Marina läroverket Presentation

Gymnasieutbildning till sjöss på Marina läroverket

Marina läroverket i Danderyd är en fristående skola i marin miljö i Stockholm, som erbjuder gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och ett antal fristående kurser. Skolan har ca 500 elever och är inte större än att de kan erbjuda dig både trygghet och kamratskap, men tillräckligt stor för att ge dig möjlighet till intressanta, rika, varierande upplevelser. Av de som arbetar här kan du se fram emot ett starkt engagemang för din personliga utveckling, vilken utbildning du än väljer.

Skola med marin profil i Stockholm!

Marina läroverket i Danderyd ligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city. Det är enkelt att ta sig till Marina läroverket – med buss, bil, T-bana, Roslagsbanan eller båt. Marina läroverket består av flera byggnader och gröna ytor inom samma område. Skolområdet inramas bland annat av kajen mot saltsjön, där de fartyg lägger till som används i undervisningen. Läget ger utmärkta möjligheter till att nyttja både vad skärgården och storstaden har att erbjuda.

Långseglingar

Inom alla gymnasieutbildningar genomförs, under sommarhalvåret i Östersjön och under vinterhalvåret i Medelhavet och Atlanten, längre utbildningsseglingar med skolans skolsegelfartyg Älva och Belle Amie. Alla elever genomgår en grundläggande säkerhetsutbildning innan de ger sig ut på sjön. I säkerhetsutbildningen tränas praktiskt: Hjärt- och lungräddning (HLR), L-ABC, Brand och Överlevnadsteknik.

För att kunna delta fullt ut i långseglingarna krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd. Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta skolhälsovården.

Skolans marina profil ger stora möjligheter för dig som har ett marint fritidsintresse och vill skaffa dig god behörighet för högre studier, men också för dig som siktar mot en marin yrkeskarriär.

Är du intresserad och vill veta mer om Marina Läroverket i Danderyd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus, Event, Prova på-dagar

Välkommen på öppet hus

Kom och träffa lärare och elever på Marina Läroverket i Danderyd!

Datum:   2020-01-28    Tid:   17:00 - 19:30
Datum:   2020-05-05    Tid:   17:00 - 19:30

Hamnens dag

Hamnens dag på Marina Läroverket i Danderyd

Datum:   2020-05-30    Tid:   12:00 - 16:00

Skugga en elev på en provdag!

Anmälan till prova-på-dag krävs.

Datum:   2020-05-05

Utbildningar

Kontakt

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Marina Läroverket i Danderyd.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

www.marinalaroverket.se

Snittbetyg: 4,5

Christer
Jag gick på skolan år 2013-2016. Skolan var otroligt dålig och allt sög. Det var inte alls som jag hade tänkt mig. Dåliga lärare, elever, utbildning, mat.
Gustaf
Gick på skolan 2012-2015. Helt fantastisk utbildning/ skola som gav mig möjligheten att utvecklas som individ. Bra lärare med fokus på att lära och att tillfredsställa elevernas behov väl. Rekomenderas starkt.
Mira
Bra lärare, underbar skolmiljö, bra trivsel och en unik chans att få segla långsegling

Forum om Marina Läroverket i Danderyd

Här kan du ställa frågor om Marina Läroverket i Danderyd och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Prao? 2011-01-27   Joakim.J Hejsan, jag undrar ifall någon av er vet bra marinbiologiska arbetsplatser i närheten av Vallentuna där man kan Praoa inom marinbiologi, för jag ska praoa om ett par vecko...
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Marina Läroverket i Danderyd, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Marina Läroverket
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner