Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 249,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 249,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en bok

EK: EKONOMI

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi. Framtidens ekonomer måste vara beredda på att tekniken utvecklas och att marknaden snabbt kan förändras – därför har vi moderniserat vår utbildning och anpassat den för en allt mer digitaliserad framtid. Det innebär bland annat att alla elever studerar företagsekonomi med specialisering näthandel. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt, i samarbete med UF – Ung Företagsamhet – och göra extern praktik ute i näringslivet. Detta för att vi eftersträvar en så verklighetsnära utbildning som möjligt.

Fördjupning: Future Economics

Här förbereds du för studier på universitet och högskola, men också för att leda och driva framtidens företag. Fokus i fördjupningen ligger på företagsekonomi och framtidens affärer, som kommer att ske digitalt i allt högre utsträckning. Men framförallt får du lära dig vad som krävs för att skapa spännande affärsidéer och förverkliga dessa i ett fungerande företag. Vi har plockat det bästa ur fördjupningen ekonomi/juridik, men hos oss får du också matematik 3b – vilket ger den bästa förberedelsen för universitetet och möjlighet till maximala meritpoäng!

Om programmet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som fokuserar på kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha fördjupad kunskap kring: samhällsekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen kommer även ge dig kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen på alla nivåer – från lokalt till globalt.

Om inriktningen

Inriktningen ekonomi kommer ge dig fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska området. I form av: redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i entreprenörskap och driva ett företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Handelsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Handelsgymnasiet Stockholm
Hagagatan 25B
11347 Stockholm

Välkommen till NTI Handelsgymnasiet i Stockholm!

Våra utbildningar genomsyras av modernt affärstänkande och företagande. Oavsett om du väljer att studera vidare, starta företag eller börja jobba så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Hos oss får du dessutom starta och driva ett företag på riktigt,...

Läs mer om NTI Handelsgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 19 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anonym
12 jan 2022
En skola under all kritik

Skolan är okej i ettan men blir bara värre och värre. Våra Scheman är dåliga och vi har håltimmar tre gånger i veckan. Vi har inte matkort som de lovade oss att vi skulle ha, vi...

Visa hela
4/5
Elev på ekonomi
21 nov 2020

Jag går då i ettan på programmet ekonomi/ekonomi. Jag tycker att hela skolan har en bra stämning och jag gillar miljön. Alla lärare känns engagerade och det känns som att de vil...

Visa hela
5/5
Kacper
21 nov 2020
Bra och trygg skola

Jag fick lära känna många nya kompisar och fick samtidigt chansen att behålla kontakten med gamla vänner som valde samma skola. Lärarna är engagerade och undervisningen är rolig...

Visa hela
Sponsrad