Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 220,0
(medelvärde: 241,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 220,0
(medelvärde: 241,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en bok

Studera Ekonomi på NTI Handelsgymnasiet

Har du ambitioner och är intresserad av entreprenörskap, marknadsföring och ledarskap? Hos oss drillas du i entreprenörskap och innovationstänkande genom alla dina tre år och får verktygen att efter gymnasiet förverkliga dina framtidsplaner. I vårt ekonomiprogram får du lära dig om ekonomi och handel på framtidens marknad. Du får möta ny teknik och digitala verktyg. Vi förbereder dig för en framtid i ständig förändring där du ska kunna leda och navigera. Vårt ekonomiprogram med inriktning ekonomi är kvalitetssäkrat genom certifieringen Diplomerad gymnasieekonom. Det innebär att vårt program uppfyller krav på kvalitativ undervisning med förankring i näringsliv och högskola men också att vi arbetar ämnesöverskridande och utmanar våra elever i branschnära projekt.

Fördjupning: Business & Marketing

Vill du bli ekonom eller kanske arbeta som företagsledare? Här förbereds du för studier på universitet och högskola, men också för att leda och driva framtidens företag. I vår fördjupning får du en gedigen kunskap inom juridik, ekonomiska system och marknadsföring. Du får fördjupade kunskaper inom national- och företagsekonomi, och i årskurs 3 startar du ett eget företag genom Ung Företagsamhet (UF) och får den praktiska erfarenheten av att marknadsföra, starta, driva och avveckla ett hållbart företag. Genom ditt individuella val kan du dessutom stärka din konkurrenskraft ytterligare genom att uppnå maximal meritpoäng (2,5p) eller välja att bredda din utbildning.

Om programmet 

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som fokuserar på kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha fördjupad kunskap kring: samhällsekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen kommer även ge dig kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen på alla nivåer – från lokalt till globalt.

Om  inriktningen

Inriktningen ekonomi kommer ge dig fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska området. I form av: redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i entreprenörskap och driva ett företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Handelsgymnasiet Göteborg
St Eriksgatan 3
411 05 Göteborg

NTI Handelsgymnasiet Göteborg

Välkommen till oss på NTI Handelsgymnasiet Göteborg! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi lägger fokus på entreprenöriella förmågor för vi vet att många av våra elever i framtiden kommer att hamna i yrken som...

Läs mer om NTI Handelsgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad