Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Kunskapsgymnasiet Västerås
Programinformation
Ort: Västerås
Antal elever: 14 (år 1)
Utbildningstyp: Ekonomiprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 217,3
Lägsta: 157,5

Utbildningsinfo

Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet VästeråsEkonomi på Kunskapsgymnasiet Västerås

Är du intresserad av företagens roll i samhällsutvecklingen lokalt och globalt? På Kunskapsgymnasiet Västerås kan du läsa Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi. Det är ett högskoleförberedande program där du lär dig att söka och analysera information utifrån samhälls­ekonomiska, företags­ekonomiska och juridiska fråge­ställningar. I utbildningen ingår studier i marknadsföring, redovisning och organisation och du får lära dig vad som krävs för att starta och driva ett företag. Andra exempel på ämnen du läser på Ekonomiprogrammet är psykologi, mate­matik, juridik, svenska, engelska, entreprenör­skap och företags­ekonomi.

Inom inriktningen Ekonomi läser du följande kurser:

  • Entreprenörskap och företagande (100) 
  • Företagsekonomi 2 (100) 
  • Matematik 3b (100)

Läs vidare efter Ekonomiprogrammet

Efter att du läst Ekonomiprogrammet har du många möjligheter. Du kan exempelvis läsa vidare till jurist eller ekonom inom bank, detaljhandel eller försäkrings- och fastighetsförvaltning. Skulle du vilja arbeta utomlands finns det många möjligheter för svenska ekonomer inom internationella organisationer och företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som gör dig behörig att läsa på universitet eller högskola efter avslutade studier.

Reportage

Elev på Kunskapsgymnasiet Västerås

"Lärarna på skolan är underbara"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Västerås

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasierna kännetecknas av sitt unika arbetssätt, som sätter eleven i fokus, och att eleverna trivs så bra. Kunskaps­gymnasiet Västerås är en mycket omtyckt skola med skickliga och engagerade lärare. ”Eftersom alla lärare brinner för sina ämnen är det inte konstigt...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Västerås

Port- Anders gata 1
722 12 Västerås

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Lärarna på skolan är underbara"

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!

Läs mer