Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Angeredsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 60 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 171,1) * statistik från 2022

Om utbildningen

Plugga Ekonomi på Angeredsgymnasiet Ekonomiprogrammet på Angeredsgymnasiet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta studier på högskola eller universitet men som också kan ta dig ut i arbetslivet som exempelvis ekonomiassistent. Det här programmet passar dig som har ett intresse för ekonomi och företagande och vill få djupare kunskaper inom just de områdena.

Fördjupa dig inom ekonomi

Om du väljer att läsa ekonomiprogrammet med inriktning mot ekonomi får du lära dig allt om hur affärslivet fungerar. Du kommer också att få prova på att starta och driva ett eget företag tillsammans med några av dina klasskompisar, något som ger dig ovärderlig erfarenhet. Ekonomi som område innefattar väldigt mycket, men några områden du kommer att lära dig mer om är marknadsföring, försäljning, inköp, bokföring och redovisning.

Samarbeten på Ekonomiprogrammet

På Angeredsgymnasiet vill man i stor utsträckning jobba med verklighetsnära projekt. Skolans samarbeten är ett steg i att kunna göra just detta, och på Ekonomiprogrammet samarbetar man bland annat med Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och en av landets största advokatbyråer. Dessa samarbeten ger dig en bättre utbildning men också värdefulla kontakter som du kan ha nytta av längre fram i livet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 1000 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...


Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Angeredsgymnasiet

Grepgatan 9
424 22 Angered

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Nadir Adda

Den här skolan var den absolut BÄSTA jag gick på, Vilket betyder mycket då jag hoppade runt i skolor och gick om 3 år. Personalen är också en av de bästa jag har mött och själva skolmiljön som ligger nära natur och skog hjälpte mycket. Jag uppmuntrar alla som inte hittar någonstans att passa in, Att söka sig till Angeredsgymnasiet.

G

Min upplevelse med skolan har varit grymt bra. Jag kom från en grundskolan som bröt ner mig och som inte alls hjälpte mig och kom in med inställningen av att skolan inte alls var min grej. Jag hade gett upp.. När jag gick första året märkte lärarna snabbt jag inte alls mådde bra genom min frånvaro och icke inlämnade uppgifter/prov och tog tag i ...

Visa hela
Nergez

Angeredgymnasiet är en jätte bra skola som tar mycket ansvar och har bra miljö i skolan där man känner dig välkommen oavsett va du har för kön religon så är du välkommen ditt. Angeredgymnasiet har jätte bra störd för elever som behöver mer störd, för dig som går på Angeredgymnasiet så får du olika möjligheter till olika saker i alla olika progra...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Angeredsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information